Mehmet KAYMAK / ADANA, () - ADANA'da, kendisine tokat attığını ileri sürdüğü damadı 23 yaşındaki Mehmet Akçad ve ağabeyi 26 yaşındaki Hüseyin Akçad ile olay yerinden geçen 8 yaşındaki Mehmet Demir'i öldürmekten yargılanan 58 yaşındaki Yaşar Işık, iki kez ömür boyu ve 18.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 13 Temmuz 2012'de, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Yaşar Işık, kendisini dövdüğü gerekçesiyle husumet beslediği damadı Mehmet Akçad'ın evinin karşısındaki babasının evine geldiğini görünce av tüfeği ile ateş etti. Silah sesi üzerine çıkan damadının ağabeyi Hüseyin Akçad'a da ateş etmeyi sürdürdü. Bu sırada komşularından buz almaya giden Mehmet Demir de saçmalardan yaralandı. 3 yaralı götürüldükleri hastanede öldü.
TEKİRDAĞ'DA YAKALANDI
Olayın ardından kaçan Yaşar Işık'ın yakalanması için Adana Emniyet Müdürlüğü özel ekip kurdu. Polisler, şüphelinin eşi ve çocuklarıyla birlikte Adana'yı terk ettiğini belirledi. SGK kayıtları incelendiğinde Yaşar Işık'ın ailesiyle birlikte Tekirdağ'da bulunduğu saptandı. Özel ekip, Tekirdağ'a gitti. Yapılan araştırmada Işık'ın çocuğunu hastaneye götürdüğü ve bir eczaneden ilaç aldığı tespit edildi. Yaşar Işık, 5 Aralık 2012'de yakalandı. Tutuklanan şüpheli hakkında, 'kasten birisi çocuk 3 kişiyi öldürme' suçundan biri ağırlaştırılmış 3 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yaşar Işık, kasten öldürme suçlamasını kabul etmedi. Işık, "Mehmet sürekli bana saldırıyordu. Üzerime araç sürüyordu. Beni dövüyordu. Olay günü de yanındakilerle birlikte bana saldırıp, tabancayla ateş etti. Evime kaçarak kurtuldum. Gitsinler diye balkona çıkıp av tüfeğiyle ateş ettim. Öldürme kastıyla sıkmadım" diye konuştu.
"TOKAT YÜZÜNDEN OLDU"
Sanıktan şikayetçi olduklarını söyleyen ölenlerin ablası 28 yaşındaki Sultan Gömülü, "Sanığın kızı, ölen kardeşim Mehmet'le evliydi. Kardeşim cezaevinde iken sanık kızını dolduruşa getiriyordu. 'Ondan ayrılacaksın' diyordu. Kardeşim sanığa tokat attı. Ardından da ailecek sanığın evine gidip özür diledik. Sorun kalmamıştı" dedi.
Diğer kardeşler de benzer ifade vererek olayın tokat yüzünden kaynaklandığını ileri sürdü.
Mahkeme heyeti, sanık Işık'ı Hüseyin Akçad ile Mehmet Demir'i öldürmekten 2 kez ömür boyu, damadı Mehmet Akçad'ı öldürmekten de 'haksız tahrik' indiriminden yararlandırılarak 17 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
MKA(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)