ESENLER’de minibüsün içinde öldürülen biri kadın iki kişi ile Maltepe’de öldürülen genç kızın aynı aile kararı ile öldürüldüğü tespit edildi. Şüpheliler polis tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Olayın sebebinin 3 ay önce cep telefonuna gönderilen uygunsuz bir resim olduğu iddia edildi.
Esenler’de geçen Pazar akşamı meydana gelen olayda minibüs içinde meydana gelen silahlı saldırıda 19 yaşındaki Kader A. ile evli sevgilisi N.Ö. (37) hayatlarını kaybettiler. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken kısa süre sonra karakola teslim olan Kader A.’nın ağabeyi M.S.A. olayı kendisinin yaptığını söyledi. M.S.A. kız kardeşinin evli bir erkekle ilişkisi olduğu için öldürdüğünü söyledi.
Bu olayla aynı saatlerde Maltepe’de meydana gelen silahlı saldırıda ise Sebiha A. tabancayla vurularak öldürüldü. Şüpheliler olaydan sonra kaçtı. Polis bu olayı aydınlatmak için başlattığı soruşturmada iki cinayetin birbiri ile bağlantılı olduğunu tespit etti.
Polis soruşturmasına göre olay şöyle gelişti:
Amcasının kızı olan Kader A. ile birlikte yaşayan Nazmi A.’nın telefonuna 3 ay önce Kader’in uygunsuz resimleri geldi. Bu resimler yüzünden ikilinin arası bozuldu ve Kader A. evi terk ederek başka biriyle yaşamaya başladı. Nazmi A. durumu ailesini anlatarak uygunsuz resimlerden kardeşinin karısı Sebiha A.’yı sorumlu tuttuğunu söyledi. Aile Sebiha A. ve Kader A. için ölüm kararı verdi.
Ölüm kararı verilen Sebiha A.’nın eşi cinayet işlemeyi kabul etmeyince görev Nazmi A.’ya verildi. Kader A.’yı öldürme görevi ise ağabeyi M.S.A aldı. Öldürme olayları Pazar günü gerçekleştirdi.
Polisin yaptığı çalışmalar sonucu Sebiha A.’nın öldürülmesiyle ilgili aralarında Nazmi A.’nın bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklandı. Öte yandan kız kardeşini öldürdükten sonra teslim olan M.S.A.’nın da tutuklandığı öğrenildi.
(BB)