GAZİANTEP merkezli olarak 3 ilde düzenlenen ve yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı ileri sürülen şebekeye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 2'si kadın, 13 şüpheli tutuklandı.
Yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına el konularak zorla fuhuş yaptırıldığı bilgisi üzerine harekete geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, geçen çarşamba günü savcılık kararıyla şebeke üyelerinin Gaziantep, Manisa ve Osmaniye’de kaldıkları 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda şebeke lideri olduğu iddia edilen 'Gülüm Ali' lakaplı Ali Ç. ile şebeke üyeleri C.A., A.D., H.Ö., M.A. Ö.Ç., H.A.K., A.D., Ö.G., D.D., H.C., M.T.T., Ş.K., M.S.S., D.G., H.İ. ve asker olduğu öğrenilen A.T. gözaltına alındı. Polisler, fuhuş yaptıkları ve yaptırdıkları iddia edilen M.K ile E.G. isimli kadınları ise, Gaziantep-Adana karayolunda baskın yaptıkları çiftlik evinin altında açılan 20 metre uzunluğundaki tünelde saklanırken yakaladı. Polisler tarafından operasyon yapılan adreslerde yapılan aramalarda ise, 2 tabanca, 1 av tüfeği, 21 cep telefonu, operasyonu haber vermek için kullanılan zil seti, temiz hava maskesi, 98 bin 215 Türk Lirası, 400 euro ve 60 dolar ele geçirildi.
13'Ü TUTUKLANDI
19 şüpheliden asker olan ve izinli olduğu için memleketi Gaziantep’te bulunduğu saptanan A.T., işlemlerinin ardından İl Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi. Emniyetteki sorgularının ardından 'Fuhuş yaptırma ve yer temin etme' suçundan adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö.G., H.C., D.G., H.İ. ve M.S.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; Ali Ç., C.A., A.D., H.Ö., M.A. Ö.Ç., H.A.K., A.D., D.D., M.T.T., Ş.K., M.K. ve E.G. ise, tutuklanarak cezaevine gönderildi.