GAZİANTEP merkezli 3 ilde, uyuşturucu satışı yaptıkları öne sürülen şebeke yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 8 kilo 45 gram eroin ve çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu illerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeyi Batı illerindeki torbacı diye tabir edilen sokak satıcılarına sattığı öne sürülen şebekeyi takibe aldı. Engin Ö. liderliğindeki şebekeye yönelik 7 aylık teknik ve fiziki takip sürdüren ekipler, geçen pazartesi Gaziantep, İstanbul ve Van'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Engin Ö. ve şebeke üyesi olduğu iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 8 kilo 45 gram eroin, 399 gram esrar ve bin 872 uyuşturucu hap ele geçirildi.
Sorgulanmak üzere Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne getirilen 10 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.
Ayrıca, şebeke yönelik takipte, çeşitli tarihlerde farklı adreslere yapılan 21 ayrı operasyonda 20 kişinin gözaltına alındığı ve 6'sının tutuklandığı bildirildi.