Hakan KAYA/İSTANBUL, () - 22 Temmuz Operasyonun 3. dalgası kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan 16 polisten savcılık kararıyla serbest kalan 8 polis adliye çıkışında açıklama yaptı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına getirilen 16 polisten 8'i savcılık sorgularının ardından gece 01.30 sıralarında serbest bırakılırken 8 polis de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Serbest kalan polisler adliye çıkışında yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Polisler daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"GÖZ ALTINA ALINMA NEDENİM ARAMA KARARLARINI SORUMLU MÜDÜR YARDIMCISINA TESLİM ETMEKTİ"



Eski Mali Şube Başkomiseri Mehmet Akif Üner, gözaltına alınma nedeninin operasyonda gözaltı ve arama kararlarının kapalı zarf içinde mali şubedeki sorumlu müdür yardımcısına teslim etmek olduğunu belirterek, "Kamuoyunda 17 Aralık operasyonu olarak bilinen Rıza Sarraf, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış... Bu dosyayı yürüten büronun büro amiri olarak görev yaptım. O zaman başkomiserdim. Ama ne hikmetse bu operasyonda hükümeti yıkmaya... Darbe yapmaya casusluktan gözaltına alındım ve üç gündür gözaltında tutuldum. Ve bugün yağan rahmetle beraber serbest kaldım" dedi ve ekledi:



"Darısı içerideki arkadaşlarımızın başına. Gözaltına alındığım ilk günden beridir gerek mali şubedeki görevlilere gerekse ifademi alan İsmail Uçar Savcıya suçumla alakalı istinat edilen eylemin gerçekten doğru olup olmadığını, hakkımda en ufak bir delil olup olmadığını sordum, somut hiçbir cevap alamadım. Gözaltına alınmamın tek sebebi soruşturma savcısı Muammer Aktaş'ın beni Çağlayan Adliyesi'ne çağırıp kapalı zarf içinde vermiş olduğu gözaltı ve arama kararlarının mali şubedeki sorumlu müdür yardımcısına teslim etmem. Benim suçum buymuş ve iddia edilen İsmail Uçar savcıda söylediği cümle şu; 'Sen darbe zarfını alarak mali şubeye götürdün ve senin eylemin burada tamamlanmış oldu'. İddia ettiği, güya gerçekleştirmiş olduğum tek şey savcı beyin bana vermiş olduğu kapalı zarfı açmadan mali şubedeki ilgili müdür yardımcısına teslim etmem. Bunun suçu darbe oldu, casusluk oldu. Bu soruşturmanın ne kadar boş olduğu benim gözaltına alınmamdan kadar açık ve net."

"ARKADAŞLARIMIZ UTANILACAK HİÇ BİRŞEY YAPMADI"



Arkadaşlarının utanılacak hiçbir şey yapmadığını ifade eden Üner şunları söyledi. "İçerideki arkadaşlara aynı şekilde içi boş gerçekten tamamen boş algı yaratmak için oluşturulan bir dosya. Allah bu kadar boş bir dosyayı şu anda mali şube müdürlüğü yapan Hakan Sıralı'ya nasip etti. Dolu dosyayı da bizim gibi vatan evlatlarına nasip etti. Bu ayıp Hakan Sıralı'ya ömür boyu yeter. Bu gururda bize ömür boyu yeter arkadaşlar. İçerideki serbest hiçbir arkadaşımız utanılacak hiç bir şey yapmadı. İçerideki tüm arkadaşlarımın keyfi yerinde hiçbir sıkıntıları yok. Aileleri bu konuda rahat olabilirler".

"BİZ BU DEVLETİN NAMUSUNU KURTARDIK"



Devletin namusunu kurtardığını ve intikam amacıyla gözaltına alındığını söyleyen Üner, "Biz bu devletin namusunu kurtardık. Neden diyecekseniz? İranlı bir şarlatan kimini iki ayakkabı kutusuyla, kimisini beş ayakkabı kutusuyla, kimini birkaç tane çikolata kutusuyla satın alıyor arkadaşlar. Bunu görüyoruz ve operasyon yapıyoruz. Bunun adı darbe oluyor. Bu kadar açık ve net devletin namusunu kurtardığımıza inanıyorum. Ve şu anda intikam amacıyla gözaltına alındım serbest bırakıldım. Tekrar söylüyorum, utanılacak, kimsenin başını öne eğdirecek bir şey yapmadım. Yine olsa yine yaparız. Bir beş sene on sene sonra bugünün tetikçileri bunların arkasındaki güçlerin bu arkamızdaki adalet sarayında yargılanacaklarına hep beraber şahit olacağız" dedi.

"SIFIRLANAN PARALARI YAKALAYAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM"



Polis Mehmet Sait Sevinç ise "İçeri girerken üzülmedim dışarı çıkarken de sevinmiyorum. Milletimden, 18 Aralık'ta sıfırlanan paraları yakalayamadığım için özür diliyorum. Ayrıca şu saatten sonra casuslar, vatan hainleri, hırsızlar tir tir titresinler" dedi. Serbest kalan polisler daha sonra yakınlarıyla beraber adliyeden ayrıldı.











(FOTOĞRAFLI)