Eyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 3 çocuk annesi 48 yaşındaki Tülay E. evinde kanlar içerisinde ölü bulundu. Vücudunun değişik yerleri ve kafasına aldığı darbeler ile öldüğü belirlenen kadının cesedi morga götürüldü. Polis, uzaklaştırma cezası bulunduğu halde girdiği evden kaçarak uzaklaşırken görülen Tülay E.'nin eşinin yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, öğle saatlerinde Hacıbaba Mahallesi Farabi Sokak'ta meydana geldi. Tülay E.'nin, aile içi sorunlar nedeniyle 3 ay önce şikayet ettiği çocuklarının babası 75 yaşındaki Halit E.'ye mahkeme 6 ay evden uzaklaştırma cezası verdi. İddiaya göre, Tülay E., bugün 16 yaşındaki oğlu F. ile 14 yaşındaki kızı F.'yi okula gönderdikten sonra 5 yaşındaki oğlu M. ile birlikte evde yalnız kaldı. Çocuk bir süre sonra sokakta oyun oynamaya çıktı. Bu sırada, mahkemenin evden uzaklaştırma cezası verdiği Halit E., ikinci evliliğini yaptığı eşiyle konuşmak için eve geldi ve bir süre içeride kaldıktan sonra da kaçarak evden uzaklaştı.
ANNESİNİ KANLAR İÇİNDE BULDU
Babasının koşarak uzaklaştığını görünce eve giden küçük M., annesini kanlar içerisinde buldu. Seslendiği annesinin yanıt vermemesi üzerine korkan küçük çocuk, komşularından yardım istedi. Çocuğun yardım isteği üzerine gittikleri evde Tülay E.'yi yaralı bulan komşuları, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.
İhbar üzerine eve gelen sağlık görevlileri, yaptıkları kontrolde 3 çocuk annesi kadının kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbeler sonucu öldüğünü tespit etti. Tülay E.'nin cesedi, polisin evde yaptığı inceleme sonrası otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
Küçük çocuğun verdiği bilgi sonrası polis, uzaklaştırma cezası olduğu halde eve gelen ve daha sonra koşarak uzaklaşan Halit E.'nin yakalanması için çalışma başlattı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

EB(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)