ELAZIĞ'ın Sivrice İlçesi'nde, serinlemek için 2 arkadaşıyla birlikte Hazar Gölü'ne giren 23 yaşındaki Fatih Taşdemir, açıldıktan bir süre sonra çırpınarak gözden kayboldu. İhbar üzerine gelen arama- kurtarma ekipleri, 3 saat sonra Taşdemir'in cesedine ulaştı.
Sivrice İlçesi'nde oturan ve öğlen saatlerinde 2 arkadaşıyla birlikte serinlemek için Hazar Gölü kıyısındaki halk plajına gelen Fatih Taşdemir, serinlemek için suya girdi. Taşdemir, güvenlik şeridini geçerek açıldı. Bir süre sonra birbirinden uzaklaşan gençlerden Fatih Taşdemir, suya batıp çıkmaya başladı. Gençlerin yakınından geçen bir tekne, 2 kez suya batıp çıkan Fatih Taşdemir'in elini tutmaya çalıştığı ancak Taşdemir suya batarak gözden kayboldu.
Tatilcilerin 112 sağlık ekiplerine haber vermesiyle birlikte 112 ekipleri, jandarma ekipleri, AFAD ve UMKE arama kurtarma ekipleri olay yerine gelerek, Fatih Taşdemir'i arama çalışması başlattı. Yaklaşık 3 saat süren arama kurtarma çalışmaları sonrasında Taşdemir'in cesedi, suda kaybolduğu Hazar Gölü'nden çıkarıldı. Dalgıçlar tarafından sudan çıkarılan gencin cesedi, otopsisi yapılmak üzere Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

FOTOĞRAFLI