KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde yaşları 5-10 arasında değişen 20 kız çocuğunu gezdirme bahanesiyle otomobiline bindirip, taciz edip bıraktığı iddia edelin 18 yaşındaki H.Y., sevk edildiği mahkeme tarafından 'Çocuğa cinsel istismar' suçundan tutuklandı.
Karapınar'da son 2 ayda özellikle kentin kenar mahallerinde sokakta oynarken yanına yaklaşan kırmızı bir renkli otomobildeki kişinin, gezdirme bahanesiyle çocukları araca alıp taciz edip bıraktığı yönünde polise şikayetler geldi. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, şüphelinin 20 çocuğa tacizde bulunduğunu tespit etti. Çocuğu tacizde bulunan 14 ailede polis merkezine gidip şikayette bulundu. Çalışmasını derinleştiren polis, dün kentte belirtilen kırmızı renkli otomobilin kentte gezdiğini gördü. Bunun üzerine araç durdurulmak istendi. Polisin 'Dur' ihtarına uymayan sürücü kaçmaya başlattı. Süren kovalamaca ardından araç durduruldu, 18 yaşındaki H.Y. de gözaltına alındı. Çocuklar tarafından teşhis edilen ve yapılan sorgulamasında da çocuklara tacizde bulunduğunu itiraf eden H.Y., sevk edildiği mahkemece 'Çocuğu cinsel istismar' suçundan tutuklanıp Ereğli Cezaevi'ne kondu. 5 yaşındaki kızı N.A.'nın tacize uğradığını öne süren ve şikayette bulunan 32 yaşındaki Sait A., şöyle dedi:
"Evimizin önünde oynayan çocuğumu aracına alıp kaçırmaya çalışmış. Onun sokaklarda elini kolunu sallayarak gezmesi bizi tedirgin ediyordu. Çok şükür yakalandığını duyduk. Neredeyse çocuklarımızı sokağa çıkaramaz hale gelmiştik. Çünkü çevremizden hep çocukların taciz edildiğini duyuyorduk."
"YÜREĞİMİZ AĞZIMIZA GELDİ"
Anne, 24 yaşındaki Serpil A. da, "Kızlarım sokakta oynuyordu. 4 yaşındaki kızım, eve gelip, 'Ablamı bir araca bindirerek götürdüler' dedi. Bunun üzerine eşime haber verdim. O da polise aramış. Polisin kentte güvenlik önlemi aldığını fark eden şüpheli de kızı bir tarlada bırakıp gitmiş. Kaç gündür o tacizcinin bulunmasını bekliyorduk" dedi.
"BENİ BABANA GÖTÜR"
H.Y. tarafından otomobiline bindirildiğini belirten 5 yaşındaki N.A. da, "Beni babana götür' diye arabasına aldı. Kimsenin olmadığı bir yerde ben su alıp geleceğim deyip, gitti" dedi.

FOTOĞRAFLI