Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da kendisini emniyet amiri olarak tanıtan dolandırıcının verdiği hesabı 4 bin lira yatıran 64 yaşındaki Ali Ak, istenen 20 bin lirayı borç almak için gittiği kuyumcuda olayı fark eden gerçek polisler tarafından kurtarıldı.
Merkez Çukurova İlçesi'nde oturan emekli Ali Ak'ın cep telefonunu arayan dolandırıcı, kendisini emniyet amiri olarak tanıtarak, "Terör soruşturması yürütüyoruz. Oğlun gözaltında, vereceğim hesap numarasına para yatır" dedi. Konuşma arasında Ak'ın ev telefonunu da öğrenen dolandırıcı, başka bir hattan da sabit numarayı aradı. Bu sırada dışarıda olan Ali Ak'ın eşine, "Ben emniyet müdürlüğünden arıyorum, eşin bir soruşturma için bize yardımcı olacak, evinizin telefonları dinleniyor. Seni aradığı zaman polisler burada, şimdi konuşamam diyeceksin" uyarısında bulundu. Dolandırıcı kendisine inanmayan Ali Ak'ı, "Şu anda ekipler evinizde arama yapıyor isterseniz arayıp sorun" diyerek ikna etmeye çalıştı. İkinci cep telefonuyla ev telefonundan eşini arayan Ak, "Polisler burada, şimdi konuşamam" diyince dolandırıcılara inandı.
Bu dakikadan sonra dolandırıcıların talimatlarını tek tek yerine getiren Ali Ak, kredi kartından çektiği 4 bin TL'yi verilen hesaba yatırdı. Telefonun sürekli açık kalmasını isteyen sahte emniyet amiri, yatırılan paranın az olduğunu söyleyip, borç bulmasını istedi. Bunun üzerine Ak, bir kuyumcu arkadaşının yanına giderek acil borç paraya ihtiyacının olduğunu söyleyerek 20 bin lira istedi. Kuyumcuların önünde devriye gezen sivil polisler, Ak'ın telaşlı hali ve sürekli telefonla konuşmasından şüphelenip, müdahale etti. 'Dolandırılıyor olabilirsin' diyen polislere önce inanmayan Ak, arkadaşından aldığı 20 bin lirayı bankaya götürürken güçlükle ikna edildi. Ali Ak, dolandırıcının hesabına 4 bin TL yatırdığını söyledi. Ak ile birlikte bankaları gezen polis, paranın yatırıldığı hesaba ulaştı. Ali Ak'ın hesaba yatırdığı paranın 10 dakika içinde çekildiği anlaşıldı. Banka ile temasa geçen ekipler, hesap numarasını ve sahibinin adresini belirledi.
'EVİMDE EKİP VARDI'
Polisin dikkati sayesinde az zararla kurtulduğunu söyleyen Ali Ak, "Telefonumdan arayan kişi kendini emniyet amiri olarak tanıttı. Evimde ekiplerin olduğunu, oğlumun gözaltına alındığını söyledi. İnanmak istemedim. Evi aradım, eşim evde polislerin olduğunu söyleyip telefonu yüzüme kapattı. Öyle olunca ben de doğru söylediklerini sandım. Kredi kartımdan para çektim, bana hesap numarasını söylemedi. ATM'nin yanına gitmemi istedi. ATM'nin başına geçtiğimde hesap numarasını tek tek rakam söyleyerek yazdırdı. Aklımda tutmam imkansız olduğu için not alamadım. Sonra 20 bin TL daha istediler, ben de altın almak için kuyumcuya gittim. Orada polisler durumu fark edip, beni büyük bir zarardan kurtardı"dedi.


FOTOĞRAF