Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - MOTOSİKLETLE Güneydoğu turuna çıkan ve Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde metruk bir binada cesetleri bulunan emekli öğretmen 51 yaşındaki Abdullah Türk ile bir uluslararası petrol şirketinde çalışan 33 yaşındaki Engin Öksüz'ü öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 39 yaşındaki Hasan Yılmazer, adliyeye sevk edildi.
Cinayetle ilgili kurulan 40 kişilik özel ekip tarafından dün gece yakalanan Hasan Yılmazer, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinde suçunu itiraf etti. Rehber olarak iki motosikletciye eşlik ettiğini, ancak anlaştıkları ücretin verilmemesi üzerine çıkan tartışma sonucu Abdullah Türk ile Engin Öksüz'ü öldürdüğü ileri süren şüpheli Yılmazer'in sorgusu sabaha kadar sürdü. Şüpheli Hasan Yılmazer, rehberlik için anlaştığı ücreti söylemezken, bölgede yabancılara rehberlik yapanların günlük 70 lira ile 100 lira arasında ücret aldığı belirtildi.
İşlemleri tamamlanan Hasan Yılmazer, geniş güvenlik önlemleri arasında sağlık kontrolünden geçirilmek üzere çelik yelek giydirilerek zırhlı araçla Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. Sağlık raporu alınan Yılmazer, daha sonra Halfeti Adliyesi'ne götürüldü.
OLAY NASIL OLDU
Geçen 21 Temmuz günü motosiklet ile Güneydoğu turuna çıkan Abdullah Türk ile Engin Öksüz'ün, Halfeti'nin Çeken Mahallesi'ndeki metruk bir binada cesetleri bulunmuştu. Tabancayla öldürüldükleri saptanan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran cinayetlerin ardından, polis olayı aydınlatmak için 40 kişilik özel ekip kurdu. 250 kişiyle yüz yüze görüşme yapıp güvenlik ve mobese kameralarını inceleyen polisler, son 6 ay içerisinde çalınan ve yeni alınan 17 bin motositin de sorgulamasını yaptı. Gerekli delilleri toplayan polisler, Hasan Yılmazer'i dün gece gözaltına aldı.

FOTOĞRAFLI