ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Mahmutlar Mahallesi'nde oturan 17 yaşındaki Bengisu Say ile 19 yaşındaki arkadaşı Seda Akkuş'tan aileleri 6 aydır haber alamıyor. Son olarak madde bağımlısı olduğu öne sürülen, tamirci 26 yaşındaki M.Ş. ile 6 ay önce buluştuğu belirtilen 2 genç kız, tüm aramalara rağmen bulunamadı. İki kızı 6 ay önce belediyenin önünden saat 11.00 sıralarında aldığını kabul eden M.Ş., onlarıaynı gün saat 23.00 sıralarında Yangılı Mezarlığı yanına bıraktığını iddia ederken, her iki kızın cep telefonundan bir daha sinyal alınamadığı belirtildi.
Ailenin tek çocuğu Bengisu Say'ın annesi 47 yaşındaki Gül Şın, 15 yıl önce boşandığı eşinin evlendiğini, kızı ile 1.5 yaşından itibaren birlikte yaşadıklarını söyledi. Bengisu ile birlikte kaybolan arkadaşı Seda Akkuş'un ise, 18 yıl önce küçük kardeşi Nisan'ı yanına alan annesinin evi terk ederek bir başka erkekle yaşadığı ifade edildi. Kalan 3 çocuğunu büyütüp, birlikte yaşayan ve inşaatlarda boyacılık yapan baba 58 yaşındaki Serdal Akkuş'un ise 18 yıldan bu yana kızlarının üvey anne yanında rahat etmeyeceklerini düşünerek hiç evlenmediği belirtildi. Serdal Akkuş'un kayıp kızı Seda'ya çok düşkün olduğu, sağ kolunda bileğinden dirseğine kadar dövme olduğu kaydedildi.
Kızı Bengisu'ndan 6 aydan bu yana hiçbir haber alamadığını belirten anne Gül Şın, gözyaşı dökerken boşandığı eşinin 15 yıl önce evlendiğini söyledi. Şın, şunları anlattı:
"Tek çocuğum olan kızımla birlikte kalırken, babası ile hiçbir irtibatı yoktu. Kızım Bengisu, arkadaşı Seda ile birlikte 6 ay önce madde bağımlısı M.Ş. ile buluşmuş. Ancak Seda ile birlikte telefonları kapalı olan kızım Bengisu'dan 6 aydır haber alamıyorum, hayatlarından endişe duyuyorum. Savcılık, 'Ne olduysa o gece oldu' diyor. Kimliği yanımda olan kızımın bulunması için yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.
Kızı kaybolduktan sonra yalnız kaldığı evde yaşamak istemediği için burayı satıp kiralık eve geçtiğini belirten Gül Şın, pazarda turistik eşya satarken işini bıraktığını, sağlığının da bozulduğunu söyledi. Kayıp kızı Bengisu'nun anemi hastası olduğunu ifade eden Gül Şın, şunları söyledi:
"Kayıp kızımın çok iyi beslenmesi gerekiyor. Aksi takdirde hayatı tehlikede olabilir. Yaşayıp- yaşamadığını bilemediğim kızımın, benim gibi tedavi görmesi gerekiyordu. Kızım kaybolduktan sonra psikolojik tedavi görüp, ağır ilaçlar kullanmaya başladım. Bir anne olarak 17 yaşındaki kızımın yaşayıp yaşamadığını bilememenin boşluğu içinde acıyı yaşıyorum. Bengisu'mun yeter ki hayatta olduğunu bileyim, başka da hiçbir şey istemiyorum. Kızım Bengisu, şu an 19 yaşında olan arkadaşı Seda Akkuş'tan babası ve kardeşleri de haber alamıyor."

AY(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)