ESKİŞEHİR'de oturduğu apartmanın bitişiğindeki tek katlı evin çatısına anten kuran 41 yaşındaki Mesut Büyüktetik ile 19 yaşındaki Fatih Ar'ı tabancayla ateş ederek yaralayan 59 yaşındaki emekli Mehmet Su, adliyeye sevk edildi.
Olay, dün akşam saatlerinde Şirintepe Mahallesi Mimarlar Sokak'ta meydana geldi. Apartmanın 3'üncü katında oturan Mehmet Su ile bitişikteki tek katlı evin çatısına anten kurmak isteyen Mesut Büyüktetik ve Fatih Ar arasında tartışma çıktı. Mehmet Su, apartmanın yan duvarına anten takmak istediklerini öne sürdüğü Mesut Büyüktetik ile Fatih Ar'a tabancayla ateş etti. Sol ayağından yaralanan Fatih Ar ile sağ kolu ve sağ bacağından yaralanan Mesut Büyüktetik, 112 ambulansıyla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 2 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Şüpheli Mehmet Su, polis ekipleri tarafından olayda kullandığı 7.65 çapındaki ruhsatlı tabancasıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan Mehmet Su, yaralanan kişilerin oturduğu apartmanın yan duvarına anten takmak istediklerini, bu nedenle aralarında tartışma çıktığını öne sürdü. Su, sorgulamasının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi. Yaralılardan Mesut Büyüktekin, akrabası Fatih Ar ile birlikte babasına ait tek katlı evin çatısına anten kurarken yan apartmanda oturan Mehmet Su'nun "Çatıda ne işiniz var? Hırsız mısınız?" dediğini anlatırken şöyle konuştu:
"Kendisine babamıza ait evin çatısına anten taktığımızı belirterek 'Sesimizi duymuyorsan aşağıya in de izah edelim' dedik. Çatıdan indik, o da apartmandan dışarı çıktı. Bizi görür görmez tabancayla ateş etti. Neden bize ateş ettiğini anlayamadık."   FOTOĞRAFLI