SAMSUN'da 2 yıl önce iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişinin ölümüne neden olan iki sürücüden 61 yaşındaki Ömer Paslı beraat etti. 35 yaşındaki Bilal Dama ise 20 taksitte ödemek üzere 24 bin TL para cezasına çarptırıldı. İki üniversiteden alınan bilirkişi raporlarında ise, iki araç sürücüsünün de asli kusurlu olmadıkları, yolun hatalı olduğu belirtildi.
Samsun'un Kavak İlçesi Çakallı Yosundere mevkisinde 2012 yılı Mayıs ayında meydana gelen kazada, Bilal Dama'nın kullandığı 34 VB 5319 plakalı Tokat Karayolları Müdürlüğü görevlilerinin bulunduğu kamyonet, karşıya yönden gelen Ömer Paslı yönetimindeki 61 K 4376 çekici plakalı TIR ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada, Karayolları Tokat 74'üncü Şube Müdürlüğü'nde mühendis olan 49 yaşındaki Ömer Al olay yerinde, Şube Şefi olan 49 yaşındaki Bayram Yavuz Lokmanoğlu da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazadan sonra gözaltına alınan kamyonet sürücüsü Dama ile TIR şoförü Paslı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, haklarından ölüme sebebiyet vermek suçundan 2'inci Ağır ceza Mahkemesi 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Bugün yapılan son duruşmada TIR şoförü Ömer Paslı, kazada kendisinin hatalı olmadığını ileri sürerek, "Ben bırakın asli kusurlu olmayı bu kazada hiç kusurlu değilim. Beraatimi istiyorum" dedi. Kamyonet sürücüsü Bilal Dama da kazada hatalı olmadığı dile getirdi. Diğer taraftan İstanbul Teknik Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nden mahkemeye gönderilen bilirkişi raporlarında, Paslı'nın kazada hatasının olmadığını yolun kusurlu yapıldığını, yolda çalışma olduğunu gösterir uyarıcı tabelaların olmadığını, araçların hızlarını azaltması için ikaz ve uyarı cihazlarının bulunmadığını belirtildi. Paslı'nın kazada kusurlu olmadığını belirtilirken, Dama'nın tali kusurlu olouğunu tespit etti. 
Bunun üzerine mahkeme, Ömer Paslı'nın beraatine karar verirken, Bilal Dama'ya 2 kişinin ölümüne sebebiyet verme suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Ardından da bu cezayı sanığın sabıkasız olması ve kaçma şüphesi bulunmadığını açıklayarak günlüğü 20 TL'den 20 taksitte ödenmek üzere 24 bin 300 TL'ye çevirdi.

FOTOĞRAFLI