Ali AKSOYER/İSTANBUL() PENDİK’te iki günlük  bebeğini çöp konteynırına bıraktıktan sonra bir markete alışverişe giden 40 yaşındaki K.E'nin güvenlik kameraları ortaya çıktı. Hastanede tedavi altında tutulan kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

AĞLAYINCA HAYATTA KALDI

Pendik’te Ahmet Yesevi caddesi, Yorulmaz sokakta vatandaşlar çöp konteynırının içinde bir bebek ağlaması duyduklarını söyleyerek polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri kundağa sarılı bir bebeğin çöp konteynırında olduğunu tespit etti. Polis ekipleri tarafından çöplerin arasından çıkarılan 1-2 günlük kız bebek Göztepe Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ POLİSİ BİLE ŞOK ETTİ

Polis bebeği bırakan kişiyi tespit etmek için güvenlik kameralarını incelemeye başladı. Olayla ilgili görüntüleri inceleyen dedektifler gördükleri manzara karşısında şok geçirdi. Kadının, pazar arabası içine koyduğu bebekle rahat tavırlarla çöp konteynırın yanına geldiği ve bebeği çöpe attıktan sonra sakince uzaklaştığı görüldü. Güvenlik kamera görüntüleri kullanılarak takip edilen kadının, bir markete girdiğini belirleyen dedektifler alışveriş sırasında kullandığı kredi kartı bilgilerinden kimliğini tespit etti. Polis kısa süre sonra kadın K.E'yi gözaltına aldı.

"ZATEN 4 ÇOCUĞUMUZ VARDI ONA BAKAMAZDIK"

Poliste gözyaşları içinde ifade veren K.E., evli ve 4 çocuklu olduğunu söyledi. K.E., ifadesinde “Maddi durumumuz yoktu. Zaten 4 çocuk ve kendimize zor bakıyorduk. Bu bebeğe bakmamız imkânsızdı. Bebek doğduktan sonra çok düşündüm. Daha sonra onu bırakmaya karar verdim. Şimdi çok pişmanım” dedi.

GAYRIMEŞRU İLİŞKİ İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR
Polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen K.E., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan polis K.E.’nin terk ettiği bebeğin gayrı meşru bir ilişkiden doğma ihtimaline karşılık araştırmanın devam ettiğini söylediler.

Bu arada hastanede tedavi altında tutulan kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

AA (MK) (FOTOĞRAF)