Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde okula gitmeyerek arkadaşlarıyla serinlemek için denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren lise öğrencisi 16 yaşındaki Erdoğan Güney, tedavi gördüğü hastanede öldü. Güney’in ölüm haberini alan arkadaşları hastanede gözyaşlarına boğuldu.
Dün saat 13.30 sıralarında, Amasra’da büyük liman mevkiinde, okula gitmeyerek arkadaşlarıyla serinlemek için denize giren Bartın İmam Hatip Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi Erdoğan Güney, boğulma tehlikesi geçirdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli arama ve kurtarma ekibi tarafından sudan çıkarılan Güney, Bartın Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi altına alındı. Güney, 17 saat süren yaşam savaşını ise sabaha karşı kaybetti. Cesedi aynı hastanenin morguna kaldırılan Güney’in Bartın İl Müftülüğü'nde şoför olarak çalışan babası Selamettin ve annesi Gülşen Güney de hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Yakınları da, "Oğlum, nereye gidiyorsun. 2 gün sonra karne alacaktın" diyerek gözyaşı döktü. Güney’in ölüm haberini alan Bartın İmam Hatip Lisesi’ndeki sınıf arkadaşları, hastanede gözyaşı döktü.
Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı otopsinin ardından Güney’in cenazesi, ailesine teslim edildi. Güney, ikindi namazının ardından Gerişkatırcı Köyü'nde toprağa verilecek.
Güney’in 7 Haziran’da sosyal medya sitesi Facebook'taki sayfasında, "Bir gün bir köşede sızıp kalırsam, el tanımasa da sen tanır mısın? Sorsalar sana kim bu diye, bakıp yaptığından utanır mısın" yazdığı görüldü.

AA(DS/BT) (FOTOĞRAFLI)