TEKİRDAĞ’da 6 yıl önce esrarengiz bir şekilde kaybolan ve geçen hafta kemikleri bulununca öldürüldükleri ortaya çıkan 19 yaşındaki Meral Yapıcı ile 17 yaşındaki Nefise Kıran soruşturmasında kuzen Göksel Yapıcı ‘kasten adam öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı. Psikolojik sorunları nedeniyle polis ve savcılıktaki sorgularında kitlenip konuşamayan Göksel Yapıcı’nın, iki kızın kullandığı cep telefonlarının sinyalleri kesildikten 4 saat sonra bağevinden ayrıldığı belirlendi. Polis, cinayetleri çözebilmek için o 4 saatlik sürede neler olduğunu bulmaya çalışıyor.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kayıp Meral Yapıcı ve Nefise Kıran dosyasında büyük ilerleme kaydetti. Cep telefonları üzerinden yapılan incelemede genç kızların sevgililerinin üzerine kayıtlı numaraları kullandıkları ve son olarak Meral Yapıcı’nın dedesine ait bağ evinde oldukları tespit edildi. Baz istasyonu verilerine göre Meral Yapıcı’nın kuzeni olan Göksel Yapıcı’nın de aynı gün ve saatlerde bağevinde olduğunun tespit edilmesi onu cinayetin baş şüphelisi haline getirdi.
KUZEN TUTUKLANDI
Tekirdağ Asayiş Şubesi ekipleri, Nefise’nin sevgilisi Talip E. (38), Meral’in sevgilisi Uğur O., genç kızların arkadaşı olan Serkan A. (38), Bahar Ç. (26) ve Meral Yapıcı’nın kuzeni Göksel Yapıcı’yı gözaltına almıştı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, kuzen Göksel Yapıcı ise ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevi'ne konuldu.
4 SAATTE NELER OLDU?
Psikolojik sorunları nedeniyle sorgularda kitlenen ve konuşamayan Göksel Yapıcı’nın genç kızların cep telefonu sinyallerinin kapandığı andan itibaren 4 saat daha bağevinde kaldığı ve daha sonra evden ayrıldığı ortaya çıktı. Cinayeti aydınlatmak için 4 saatlik zaman diliminde neler yaşandığını çözmeye çalışan polis ekiplerinin sorularına ‘ben yapmadım, Meral benim akrabam’ diyerek cevaplar veren şüpheli Göksel Yapıcı’nın diğer sorulara ise ‘evet’ ya da ‘hayır’ diye cevap verdiği öğrenildi.