MUŞ'un Korkut İlçesi’ne bağlı Altınova Beldesi’nde  1993 yılı Ekim ayında ateşe verilen evde yanarak ölen Nasır Öğüt, eşi ve 7 çocuğuyla davanın ilk duruşması bugün Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.
Olayla ilgili 20 yıl sonra açılan davanın ilk kez görülen duruşmasına katılan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, olayın faillerinin belli olduğunu belirterek, dava ile ilgili olarak uzun yıllardır mücadele verildiğini belirtti. İlk kez bir mücadeleden, müzakereye dönüşen sürecin yaşandığını kaydeden Sakık şunları söyledi:
"Gerçekten Türkiye’de iç barışımızı inşa edeceksek, geçmişimiz ile yüzleşeceksek katilleri bulmalıyız. Yargıya teslim etmeliyiz. Hepimizin huzurunu ve hukukun üstünlüğünü yakalamalıyız. Bu bir tarihi fırsattır. Geçmişimiz ile yüzleşip, kim ki halka karşı suç işlemiş ise onları alıp yargılamaktır. Başbakan 2005 yılında Diyarbakır’da 'Büyük devletler geçmişi ile yüzleşen devletlerdir, geçmişi ile yüzleşip geleceği birlikte inşa edelim' diyordu. Bu dava 1993 yılında Muş’un Altınova Beldesi'nde failleri belli, üniformaları ve apoletleri, askeri araçları ile geldiler ve cinayet işlediler. Bu davanın failleri devlettir. Bizim uzun süredir hukuk mücadelesi, uzun süredir parlamentoda bunları seslendirmemiz ve hukukçu arkadaşlarımız, insan hakları savunucularının çabasıyla 20 yıl sonra dava açıldı."
Duruşmaya tutuksuz yargılanan dönemin Gökyazı Jandarma Karakol Komutanı astsubay Turhan Nurdoğan ve Hasköy İlçe Jandarma Komando Bölük Komutanı Üsteğmen Hanefi Akyıldız 3 avukatıyla katıldı. Yakılarak öldürülen Nasır Öğüt ailesi adına ise 12 avukat Muş’tan gelerek duruşmaya katıldı.
SANIKLARA LAF ATAN SAKIK'A 'DIŞARI ATARIM' UYARISI 
Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık avukatları konuşurken, zaman zaman mahkeme salonunda tartışmalar oldu. Duruşmaya dinleyici olarak katılan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, sanıkların konuşmaları sırasında laf atarak 'Şerefsizler siz yaktınız' demesi üzerine Mahkeme Başkanı İbrahim Coşkun, "Bir daha laf atarsınız sizi dışarı atarım" uyarısında bulundu.
Öğüt ailesinin avukatlarından BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, sanıkların tutuklanması gerektiğini baştan beri ifade ettiklerini belirterek, "Bugün de buradayız. Sanıkların derhal tutuklanması gerekir" dedi.
Duruşmada sanıkların ifadelerinin alındı.