KAYSERİ Taş Medreseli Ülkücüler, 1979 yılında katledilen Kerküklü ülkücüleri, olayın meydana geldiği Mithat Paşa Mahallesi'ndeki evin önünde dualarla andı.
12 Eylül öncesinin sancılı dönemlerinde Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi öğrencisi Kerküklü Mahmut Sait ve Turhan Selahaddin, oturdukları bekar evine yapılan saldırıda hayatlarını kaybetti. Kerküklü ülkücüler, öldürülmelerinin 35'inci yılında yaşamlarını yitirdikleri Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evin önünde dualarla anıldı.
Mezarlarının Kerkük’te bulunması nedeniyle anma etkinliklerini yaşamlarını yitirdikleri Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evin önünde yaptıklarını belirten Kayseri Taş Medreseli Ülkücüler Temsilcisi Gazi Gülmez, şöyle dedi:
"Şehitlerimiz her daim kalbimizde yaşıyor ve yaşayacaktır, Kerkük’ten Kayseri’ye gelerek okuma aşkıyla yanan Mahmut Sait ve Turhan Selahaddin komünistler tarafından yapılan bir baskın sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi. Ülke sevdalıları her daim şahadet şerbeti içen ülkücü şehit dava arkadaşlarımızı anacak ve onların Kayseri’deki yakınlarının yanında olmaya devam edeceğiz."

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)