MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 190 kaçağı 18 metrelik tekneyle yasa dışı yollardan İtalya’ya götürmeye çalışırken jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alınan 4 Türk organizatör işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Bir ihbarı değerlendiren Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle, dün Bodrum’a bağlı Çiftlik Köyü, Kargıcak Koyu’ndan 18 metrelik, 35 yıllık 'Rose' adlı eski bir tur teknesiyle yaşa dışı yollardan İtalya’ya gitmeye çalışan toplam 190 kaçak ile 4 Türk organizatörü yakaladı. İstanbul’dan geçen Pazartesi gecesi 6 minibüs ve 3 taksiyle getirilip, Kargıcak Koyu’na bırakıldıkları belirlenen Irak, Suriye, Burma, Mynmar, Filistin, Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu 28'i kadın, 23'ü çocuk toplam 190 kaçak ile 4 Türk organizatör Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Buradaki ifadelerinin ardından kaçaklardan 185’i, Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’na yerleştirildi. Rahatsızlanan 2’si kadın 2’si çocuk 5 kaçak ise tedavileri için Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaçakların, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.
SADECE 3 CAN SİMİDİ VARDI
İçinde sadece üç can simidi bulunan eski bir tur teknesiyle 190 kaçağı ölüm yolculuğuna götürmek isterken yakalanan 4 organizatör ise adliyeye sevk edildi. Adliye sevk edilen insan tacirlerinin jandarma ve Sahil Güvenlik’i karşılarında görünce aralarına karıştıkları kaçakların ihbarıyla yakalandıkları öğrenildi.
Adliyeye getirilirken oldukça rahat oldukları gözlenen kaçaklardan biri, kendilerini görüntüleyen gazetecilere “Ne var şöyle bir İtalya’yı gezdirip, hava alıp getirecektik” derken, diğeri de tekme atmaya çalıştı.

YA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)