ZONGULDAK'ta, 1 ay önce kaybolan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçisi 39 yaşındaki Özcan Öztürk, elektrik trafo binasında ölü bulundu. Çevresine 190 bin lira borcu olan Öztürk'ün, kablo çalmak isterken akıma kapılarak öldüğü belirlendi.
2 çocuğu bulunan ilk eşinden boşandıktan sonra ikinci evliliğini yapan ve 1 çocuğu daha olan maden işçisi Özcan Öztürk, geçen 6 Kasım'da eşi Şenay Öztürk'e, "İşe gidiyorum" diyerek evden ayrıldı. Akşam eve dönmeyen eşini merak eden Şenay Öztürk, polis ve jandarmaya başvurdu. Polis ve jandarmanın yaptığı araştırmalarda Özcan Öztürk'ün izine rastlanmadı. Şenay Öztürk de eşini bulabilmek için 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programına başvurdu.
Bankalara ve çevresine 190 bin lira borcu olduğu belirtilen Özcan Öztürk, dün akşam saatlerinde Gökçebey İlçesi'ne bağlı Çukur Köyü yakınındaki trafo binasında, elektrik şirketi görevlileri tarafından ölü bulundu. Borçlarını ödeyebilmek için TTK maden ocağındaki mesaisinin dışında ek işlerde çalışan Özcan Öztürk'ün, elektrik kablosu çalmak isterken akıma kapılarak öldüğü belirlendi.
Özcan Öztürk'ün cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Gökçebey Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Öztürk'ün ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.