MERSİN'in merkez Toroslar İlçesi'ne bağlı Gözne Beldesi'nde 18 evden hırsızlık yaptığı öne sürülen 37 yaşındaki Gürkan Ö. jandarma tarafından yakalandı.
Gözne Beldesi'nde son 3 ay içerisinde özellikle yazlık olarak kullanılan evlerde hırsızlık olaylarının artış göstermesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı özel bir ekip kurdu. Toroslar İlçe Jandarma Komutanlığı ve olay yeri inceleme birimiyle birlikte ortak bir çalışma yapan özel ekip, 18 ayrı evde yapılan hırsızlık olayının Gürkan Ö. tarafından yapıldığını belirledi.
Zanlının kaldığı evin tespit edilmesinin ardından eve operasyon yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada zanlının evinde yapılan aramada hırsızlık yapılan evlerden çalındığı değerlendirilen 3 av tüfeği, 2 kuru sıkı tabanca, gitar, bilgisayar monitörü, LCD televizyon, su motoru, el feneri, kamera, dürbün, matkap ve 30 güvercin ile birlikte çok miktarda elektronik malzeme, 200 gr kubar esrar ve kenevir bitkisi ele geçirildi. El konulan malzemeler, zanlının hırsızlık yaptığı evlerin sahiplerine gösterildi ve kendilerine ait olduğunu beyan edenlere eşyaları teslim edildi.
Jandarma bölgenin yazlık olması nedeniyle il dışında bulunan diğer hırsızlık mağduru vatandaşlara ulaşmaya çalışırken, Gürkan Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Mİ(AŞ/OA/AAA)(FOTOĞRAF)