GEZİ Parkı eylemlerinde yakınları tutuklanan aileler, tutukluluğa itiraz etmek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde açıklamalara izin verilen alanda saat 10.00’da basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın ardından avukatlar 17 kişi için 3 Nolu Özgürlük Hakimliği’ne tutukluğa itiraz dilekçesi verdi.
Gezi Tutuklu Aileleri Platformu’ndan bir grup “Gezi tutsaklarına özgürlük için adalet nöbetindeyiz”, “Katiller yargılansın gezi şehitleri onurumuzdur” yazılı pankartlar açtı. 7 aydır tutuklu olan yakınlarının serbest bırakılması için toplandıklarını belirten tutuklu babası Kamber Saygılı, “Adalet nöbeti tutacağız, oturma eylemi yapacağız. Avukatlarımız da yakınlarımızın serbest kalması için tutukluluğa itiraz dilekçesi sunacak” dedi.
Tutukluluğa itiraz dilekçesini veren avukatlardan Özlem Gümüştaş de Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik Gezi soruşturması kapsamında 34 kişinin tutuklandığını ve geçtiğimiz günlerde 17 kişinin tahliye edildiğini belirtti. Tahliye kararının soruşturmanın uzamış olduğu gerekçesiyle verildiğini söyleyen Özlem Gümüştaş,
“17 kişi yönünden haklı bulduğumuz, geri kalan 17 kişi yönünden de eşitsiz bulduğumuz bu karara bugün itiraz edeceğiz” diye konuştu.
Grup alanda oturma eylemine başlarken, avukatlar tutukluluğa itiraz dilekçesi 3 Nolu Özgürlük Hakimliği’ne verdi.