SAMSUN'da sahilde bankta oturan 16 yaşındaki H.B. adlı kızı elle taciz ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 72 yaşındaki Ahmet Y., 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa verilen ceza ertelendi.
Olay, İlkadım İlçesi'nde 2011 yılı Eylül ayında meydana geldi. Deniz kenarında bankta oturan ve olay tarihinde 16 yaşında olan H.B.'nin yanına gelen Ahmet Y., bir süre onunla sohbet etti. Daha sonra çay ısmarlamak istediğini söyleyen Ahmet Y., iddiaya göre genç kızın eliyle sırtını, belini ve ellerini okşayıp, bacaklarına bakmaya başladı. Rahatsız olan H.B.'nin kız arkadaşı gelince Ahmet Y. gitti. Ardından da H.B. polise giderek şikayetçi oldu. Kısa sürede yakalanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen sanık hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 15 yıl kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Yaklaşık 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 3 ay önce tahliye olan Ahmet Y., bugün son kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen sanık Ahmet Y., "Sadece kendisine yardımcı olmak istiyordum. Kesinlikle taciz amaçlı bir şey yapmadım" dedi.
Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporda da genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığınn bozulmadığının belirtilmesi ve şikayetten vazgeçilmesi üzerine mahkeme sanığa taciz suçundan 2.5 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra da sanığın sabıkasının olmaması nedeniyle verilen ceza ertelendi.