Mustafa ÖNDOĞAN/BESNİ (Adıyaman), () - ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde, 2.5 ay önce annesinin onayıyla 26 yaşındaki Bayram Ali Koçak'la evlenerek Nevşehir'e giden 16 yaşındaki Fatma Koçak, 20 gün önce evden kaçtı. Polis tarafından bulunup annesine teslim edilen 2 aylık gelin Fatma Koçak, önce tarım ilacı içti, ardından av tüfeğini karnına ateşleyerek yaşamına son verdi.
Besni'de babası vefat eden ve annesi Ayşe Gündüz ile birlikte yaşayan Fatma, bir yakınlarının aracılığıyla tanıştığı Nevşehirli Bayram Ali Koçak ile evlilik kararı aldı. Genç kız yaşı küçük olduğu için annesinin onayı ve mahkeme kararıyla geçen 11 Mart'ta resmi nikah kıyarak Bayram Ali Koçak ile evlendi ve Nevşehir'e taşındı.
EVDEN KAÇTI, POLİS ANNESİNE TESLİM ETTİ
Evlendikten sonra Nevşehir'e giden Fatma Koçak, 20 gün önce evden kaçtı. Eşinin kayıp başvurusunda bulunması üzerine arama çalışması başlatan polis, genç kadını geçen pazartesi günü Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde buldu ve Besni'deki annesi Ayşe Gündüz'e teslim etti. Neden eşinin yanından kaçtığına ilişkin bir şey söylemeyen Fatma Koçak, annesiyle birlikte Cirit Meydanı Mahallesi'ndeki evine gitti.
TARIM İLACI İÇTİ, AV TÜFEĞİYLE İNTİHAR ETTİ
Annesinin yanında kalma isteyen ve Nevşehir'e dönmek istemeyen Fatma Koçak, dün gece yarısı odasında iddiaya göre önce tarım ilacı içti, ardından karnına dayadığı av tüfeğini ateşledi. Silah sesini duyarak odaya giren annesi ve komşuları kanlar içerisinde bulduğu Fatma Koçak için sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri, Fatma Koçak'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polisin yaptığı incelemenin ardından Fatma Koçak'ın cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Bu arada ölüm haberini alan Fatma Koçak'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

MÖ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)