Habip ATAM/İSTANBUL, () İSTANBUL Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, yürütülen istihbarat çalışmasının sonucunda düzenlenen operasyonla, 300 paket halinde 156 kilo 480 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda biri kadın 4 kişi gözaltına alınırken, operasyonun görüntüleri polis kameralarına yansıdı.

İstanbul Narkotik Polisi yapılan istihbarat çalışmalarında, bir uyuşturucu şebekesini belirledi. Şebeke ele başı M.K.'yı takibe alan ekipler, şüphelilerin doğu illerinden İstanbul'a uyuşturucu getirdiğini tespit etti. Bunun üzerine çalışmalar yoğunlaştırıldı. Şebeke elebaşını adım adım takip eden narkotik polisleri, M.K.'nin uyuşturucuyu Irak uyruklu Hollanda vatandaşı D.A.'ya satacağını belirledi. M.K. ve D.A. 30 Haziran'da Ataşehir'de bir kamyon parkında buluştu. Bunun üzerine narkotik ekipleri operasyon hazırlığı yaptı. “Motorcu" lakaplı M.K. buluşma yerine motosikletle gelirken yanında uyuşturucu olmaması polisin beklemesine neden oldu.
Bir süre sonra M.K. için çalıştığı öne sürülen M.A.K. bir otomobille buluşmanın gerçekleştiği yere geldi. Araçtan inen M.A.K. otomobilin anahtarını D.A.'ya verdi. Anahtarı alan D.A. otomobile bindiği sırada narkotik ekipleri operasyon startı verdi. Yapılan operasyonla. M.K.,D.A.,M.A.K., ve M.K.'nın eşi olduğu belirtilen bir kadın gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramalarda 156 kilo 480 gram ağırlığında 4 karton içerisinde 300 paket eroin ele geçirildi.

OPERASYON POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI
Narkotik ekipleri tarafından yapılan operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, M.A.K.'nın otomobille gelişi görülüyor. Araçtan inen şüpheliyi izleyen ekiplerin amiri operasyon hazırlığındaki çalışma arkadaşlarına beklemelerini söylüyor. Bir süre sonra, bir polis memuru telsizle yaptığı anosta, M.A.K.'nın elindeki aracın anahtarını D.A.'ya verdiğini belirtiyor. D.A. araca binerken operasyonun startı veriliyor. D.A.'nın gözaltına alınması ve aracın bagajındaki uyuşturucuların bulunma anları da kameralara yansıyor.

4'Ü DE TUTUKLANDI
Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. 4 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(FOTOĞRAF)