KONYA’da merkez Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan, geçen 17 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış töreni sırasında açtığı Celaleddin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi içerisinde bulunan bir salonun, asma tavanı düğün yemeğine 2 saat kala çöktü. Faciadan kıl payı dönülen olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Olay, bugün saat 12.100 sıralarında merkez Karatay İlçesi Alaeddin Kap Caddesi'ndeki Karatay Belediyesi'ne ait Celaleddin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi’nde meydana geldi. Kongre merkezinde bulanan ve bir düğün yemeği için hazırlıklar yapılan salonun asma tavanı büyük gürültüyle çöktü. İhbar üzerine  gelen itfaiye ve polis ekipleri,  çöken tavanın altında kalan birinin olmadığını tespit etti. Düğün yemeğinin olaydan yaklaşık 2 saat sonra verileceği o nedenle her hangi bir davetli bulunmadığı ifade edildi.
Kongre merkezi geçen 17 Aralık günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından, toplu açılış töreni sırasında açıldı. Asma tavanın çöktüğü salonda ise dün Karatay Belediyesi tarafından anneler günü nedeniyle sanatçı İntizar tarafından konser verildiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HD(İA/İD) (FOTOĞRAFLI)