İSTANBUL’da kendilerini polis olarak tanıtarak 78 yaşındaki Maide Güngör’ün önce bankada bulunan 145 bin lirasını çektirip bir çöp konteynırına bıraktıran ardından evdeki 60 bin lira değerindeki altını kapıdan teslim alan şüphelilerin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kamera görüntülerinde evin kapısına kadar gelen şüpheli Maide Güngör’ün koluna girip bir sürü yürüdükten sonra elindeki içi altın dolu poşeti alarak uzaklaştığı görülüyor. Görüntüleri kendisinin bulduğunu söyleyen Maide Güngör “Onları polise teslim ettim. İnşallah yakalanırlar” dedi.
Üsküdar’da yalnız yaşan 78 yaşındaki emekli Maide Güngör, 14 Ocak 2014 tarihinde telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler önce bankada bulunan 145 bin lirasını çektirip, sokak üzerinde bulunan bir çöp konteynırının altına bıraktırdılar. Daha sonra Maide Güngör’ü bir kez daha arayan şüpheliler bu kez evde bulunan bütün ziynet eşyalarını bir poşete koyup kapısına gelecek kişiye teslim etmesini istedi. Arayanların polis olduğuna inanan Maide Güngör kendisine denilenleri yapıp içinde 60 bin lira değerinde ziynet eşyası bulunan poşeti kapısına gelen şüpheliye teslim etti.
Dolandırıldığını anladığında kendinisi çok kötü hissettiğini söyleyen Maide Güngör, durumu polise bildirdiğini ancak yeterli ilgi görmemesi üzerine kendi çabasıyla olayın güvenlik kamera kayıtlarını bulduğunu anlattı. Bir işyeri ve oturduğu sitenin güvenlik kamera görüntülerinde Maide Güngör’ün kapısına gelen şüphelinin onun koluna girerek bir süre yürüdüğü görülüyor. Kameranın görmediği bir açıda Maide Güngör’ün içinde altın bulunan poşeti şüpheliye teslim ettiği belirtildi.
Olaydan sonra polis tarafından başlatılan soruşturmada Maide Güngör’den alınan güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı. Çevrede şüphelinin görüntüsünün olabileceği başka güvenlik kamera kayıtları aranmaya başlandı. Polis bir günde toplam 205 bin liralık dolandırıcılık yapan şüphelileri yakalamak için soruşturmayı hızlandırdı.