BURSA'da evinin çatı katında kendini asarak intihar ettiği sanılan 51 yaşındaki Emine Ünal'ın, olaydan 14 yıl sonra evlatlık alıp nüfusuna kaydettirdiği 33 yaşındaki İshak Ünal tarafından iple boğularak öldürüldükten sonra olaya intihar görüntüsü verildiği öne sürüldü. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, geçen ağustos ayında tutuklanan Ünal hakkında, 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. İshak Ünal, Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
Olay, Mudanya İlçesi Halitpaşa Mahallesi Değirmendere Caddesi'nde 1999 yılı Şubat ayında meydana geldi. Bursa'da oturan İshak Ünal, küçük yaşta kendisini yurttan alıp nüfusuna geçiren üvey annesinden uzun süreden bu yana haber alamadığını belirterek, teyzesinin oğlu ile Mudanya'ya gittti. İshak Ünal, evde Emine Ünal'ın imzasıyla yazılı intihar notunu görünce, teyzesinin oğlu ile birlikte çıktığı çatı katında, Emine Ünal'ın asılı ceseti ile karşılaştı. Polise haber veren İshak Ünal, intihar notunu da görvlilere teslim etti. Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan inceleme sonucu, intihar ettiği belirtilen Emine Ünal'ın ölümüyle ilgili olarak takipsizlik kararı verildi.
14 YIL SONRA TUTUKLANDI
Olaydan 14 yıl sonra İshak Ünal'ın arkadaşı olan İ.C.A., bir arkadaşına Emine Ünal'ın, daha önce "Annemi eter alıp bayıltacağım. Daha sonra da öldüreceğim" diyen İshak Ünal tarafından öldürüldüğünü söyledi. İ.C.A., İshak Ünal'ın cinayet sonrası arkadaşları olan S.Ş. ile birlikte cesedi asansöre koyarak çatı katına taşıyıp, burada olaya intihar görüntüsü verdiklerini, intihar notunu ise Emine Ünal'ın yazmadığını öne sürdü.
İddianın polise bildirilmesi üzerine İshak Ünal ile arkadaşı S.Ş. polis tarafınan gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalarında suçunu kabul etmeyen 2 şüpheli adliyeye çıkartıldı. İshak Ünal tutuklanırken, 'Cinayete yardım ve yataklık' etmekle suçlanan S.Ş. ise serbest bırakıldı.
Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonrası, İshak Ünal hakkında, 'Tasarlayarak yakın akrabasını öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kriminal Polis Laboratuvarı'nda yapılan incelemede, intihar notunu kendisinin yazdığı tesbit edilemeyen İshak Ünal'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.