SAKARYA'nın Söğütlü İlçesi'nde ilköğretim okulunda cinsel istismarda bulunduğu 14 yaşındaki kız öğrencisi A.A.yı kaçırmak suçundan yargılanan sınıf öğretmeni 35 yaşındaki Mesut Temizkan, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Sakarya'da 7 Nisan 2012 tarihinde ortaya çıkan olayda, ilköğretim okulu öğretmeni Mesut Temizkan hakkında, öğrencisi 14 yaşındaki A.A.yı kaçırıp cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında açığa alınan Mesut Temizkan, ailesiyle birlikte tedaviye geldiği Adapazarı Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nin bahçesinden bir kez daha öğrencisiyle kaçtı.
Bu kaçırma olayı TV'lerde kadın proğramlarında konu olan öğretmen Mesut Temizkan ve  öğrencisi, Kocaali İlçesi'ne bağlı Kestanepınarı Köyü'nde birlikte yakalandı. Öğretmen tutuklanırken, cinsel istismara uğradığı iddia edilen öğrencinin, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan muayenesinde, ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verildi.
YAYIN YASAĞI KONULMUŞTU
Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ve yayın yasağı konulan, 'Küçük yaşta çocuga cinsel istismar' davasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, öğretmen Mesut Temizkan'a 'Yaşı küçük cocuğun nitelikli cinsel istirmarı' suçundan 9 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme öğretmeni olması nedeniyle cezayı yarı oranında arttırarak sanığı, istismar suçundan 13 yıl 6 ay hapse mahkum etti. Ayrıca çocuğun cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılınması suçundan 12 yıl, silah kanununa muhalefet suçundan 1 yıl 6 ay ve resmi belgede sahtecilik suçundan da 3 yıl hapis cezası verdi.
Mahkeme ayrıca öğrencinin alıkonulmasına yardımcı oldukları öne sürülen şüphelilerden A.T., S.T., İ.E. ve G.A'yı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan ayrı ayrı 6'şar yıl, diğer sanıklar N.S., N.Ç., İ.D., C.K. S.K. ile G.Y'yi ise ayrı ayrı 3'er yıl hapis cezası verdi.
Karar Yargıtay tarafından onanırsa kesinleşecek.