KAYSERİ, () - KAYSERİ'de bir alışveriş merkezinde tanıştığı 14 yaşındaki S.K. ile ilişkiye girdiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki  Volkan Yıldız, 12 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında son savunmasını yapan sanık  Volkan Yıldız, 3 Ocak 2014 tarihinde tanıştığı S.K.'yı 10 gün sonra İncesu İlçesi'ne götürdüğünü, orada kendi rızası ile ilişkiye girdiklerini anlattı. Ayrı günlerde 3 kez ilişkiye girdiklerini söyleyen sanık  Volkan Yıldız, S.K.'nın kendisine gerçek yaşının 18 olduğunu söylediğini anlattı. Mağdure S.K. pedagog eşliğinde verdiği ifadesinde, sanık  Volkan Yıldız'ın söylediklerinin doğru olduğunu, yaşını 18 olarak söylediğini ve kendi rızası ile ilişkiye girdiklerini, sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti, suçun olduğu gün mağdurenin 15 yaşını doldurmadığından, kanunun 'rıza ile ilişkiyi' kabul etmediği için tutuklu sanığa '15 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar' ve 'hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından sanık  Volkan Yıldız'ı toplam 12 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

ŞK(OE/SS)