ADANA'da öz kızı 13 yaşındaki F.H.'yi 5 TL karşılığı erkeklere pazarladığı iddiasıyla yargılanan 40 yaşındaki K.H.'ye 15 yıl, küçük kızla ilişkiye girdiği öne sürülen M.T. ve M.A.İ.'ye ise 18'er yıl hapis cezası verildi. Hakim, cezaları artırarak uyguladı.
Merkez Yüreğir İlçesi'nde ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi F.H.'nin okulda rahatsızlanması ardından götürüldüğü hastanede hamile olduğu anlaşılınca, cinsel istismar olayı ortaya çıktı. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Kasım 2011'de 26 haftalık hamile olduğu tespit edilen F.H.'nin psikolog gözetiminde ifadesini aldı. F.H., annesi tarafından götürüldüğü 2 erkeğin kendisiyle ilişkiye girdiğini anlattı. Küçük kızın ifadesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, annesi K.H. ile temizlik işçisi M.T. ve özel güvenlik görevlisi M.A.İ.'yi gözaltına aldı.
Sorguları ardından tutuklanan sanıklardan K.H. hakkında 'Küçük yaştaki kızını fuhuşa teşvik etmek' suçundan 37.5 yıla kadar, M.T. ile M.A.İ. hakkında ise, 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Karar duruşmasında diğer sanıklardan sadece M.T.'yi suçlayan anne K.H., "Ben elimi vicdanıma koyup da yemin ederim. Kızım 18 yaşındadır diye bir şey söylemedim. Bunu yapan sadece M.T.'dir" dedi. "ELLEMELERİNE İZİN VERDİM"
K.H., ilk duruşmadaki ifadesinde diğer sanıklarla ilişkiye girdiğinden haberi olmadığını ileri sürerek şöyle konuşmuştu:
"Eşim inşaatlarda çalıştığı için maddi sıkıntı çekiyorduk. Bu nedenle para karşılığı erkeklerle ilişkiye girdim. Bu kişiler bana kızımla birlikte olmak istediklerini söyledi. Ben de daha çok küçük olduğunu, buna izin veremeyeceğimi söyledim, ama ısrar ettiler. Bunun üzerine ilişkiye girmemeleri şartıyla ellemelerine izin verdim. Kısa süreliğine baş başa kalmaları için mutfağa gittim. Döndüğümde kızım giyiniyor, onlar ise çıplaktı. Ne yaptıklarını bilmiyorum. Sadece ellediklerini düşündüm. Yol parası olarak da 5 TL verdi."
"PERİŞANIM"
Küçük kızın annesi K.H. ile 3 yıldan bu yana ilişkisi olduğunu kabul eden M.A.İ., zina suçunu işlediğini ancak, kesinlikle F.H. ile ilişkiye girmediğini anlatırken şöyle konuştu:
"Hoş geldin' deyip yanak yanağa öpüşmüşüzdür. Ben suçlu değilim. Bu olaydan sonra yuvam yıkıldı. Ailem dağıldı. Perişan durumdayım. Para karşılığı ilişkiye girdiğimi baştan beri söyledim." 
Sanıklardan M.T. de anne ile kızının ifadeleri arasında çelişki bulunduğunu ileri sürerek, "Benim kızla normal yoldan cinsel birlikteliğim olmadı. Anal yoldan birlikte olduk. Kaç kez olduğunu hatırlamıyorum. Her defasında annesi de bizimle oluyordu. Annesine de çocuğuna para veriyordum. Ancak kızının yaşının küçük olduğunu bilmiyordum. Pişmanım" dedi.
YAŞADIKLARINI ANLATTI
Olaydan dolayı ruh sağlığı bozulduğu ifade edilen F.H. istismarı şöyle anlattı:
"Annem ilk önce beni sanıklardan M.T. ile tanıştırdı. O zamanlar ilköğretim 6'ncı sınıfta okuyordum. M.T. bana kendi evinde ve işyerinin arkasındaki bölümde birçok kez istismarda bulundu. Yine aynı yıllarda annemin tanıştırdığı sanık M.A.İ. de cinsel istismarda bulundu. Annem sadece bu 2 sanıkla görüştürdü. Başkalarıyla görüştürmedi."
"ÇOCUĞUN BABASI BELLİ DEĞİL"
Halen devlet korumasında bulunan F.H.'nin dünyaya getirdiği kız bebekle erkek sanıklardan alınan DNA örnekleri karşılaştırıldı. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan testte bebeğin sanıklardan olmadığı ortaya çıktı.
Mahkeme heyeti, sanıklardan K.H.'yi önce, 15 yaşından küçük çocuğu fuhuşa teşvik ekmekten 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da kendi çocuğunu fuhuşa teşvik ettiği için cezasında yarı oranında artırım yapılarak 15 yıla çıkarıldı.
Diğer sanıklar M.T. ile M.A.İ.'ye de, 15 yaşından küçük çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar suçundan 10'ar yıl hapis cezası verildi. Sonra da, cezaları suçu birden fazla işledikleri için 15'er yıla, kız çocuğunun ruh sağlığı bozulduğu için de 18'er yıla çıkarıldı.
Ayrıca, sanıkların tutukluluklarının devamına karar verildi.