ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'ne bağlı Muslu Beldesi'nde arıcılık yapan 62 yaşındaki Salih Şimşek'e ait 13 kovanda bulunan arıların tümü telef oldu. Arıların ilaç sıkılarak zehirlendiğini ileri süren Şimşek, jandarmaya şikayette bulundu.
Beldede 20 yıldır arıcılık yapan Salih Şimşek, önceki gün, bir arkadaşının arazisine koyduğu kovanları kontrol ettiğinde arılarının tümünün telef olduğunu gördü. Şoke olan Şimşek, durumu jandarmaya bildirdi. Gelen jandarma ekibi kovanları inceleyerek tutanak tuttu. Şimşek, bilinçli bir şekilde ilaç sıkılarak zehirlendiğini iddia ettiği arılarından örnek alarak incelenmesi için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne götürdü.
Şimşek, her kovanda 50- 60 bin arı bulunduğunu, 400 kilo balın kullanılmaz hale geldiğini ve maddi kaybının 30 bin lira olduğunu söyledi. Arılarda zehirlenme belirtileri olduğunu savunan Şimşek, şöyle konuştu:
"Bala hazır 13 kovanım vardı. 15 gün sonra kestaneler, ıhlamurlar açacaktı. Bir kovandan en az 30-40 kilo bal almayı tahmin ediyordum. Gördüğümüz kadarıyla ilaçlamadan başka bir şey değil. Sinek ilacı sıkılmış. Arılarda ilaç kokusu var. Kesinlikle zehirlenme. Çünkü bala hazır bir kovan kesinlikle 1 güne telef olmaz. Bu bir doğa katliamı. Kim yaptıysa o bir doğa canavarı. Bunu insan olan bir insan yapamaz diye düşünüyorum. Bunu yapan bir cani, canavar."
Arazi sahibi 57 yaşındaki Şaban Acar ise en son perşembe akşamı arıları kontrol ettiğinde bir sorun olmadığını, ancak cumartesi sabahı gördükleri manzara karşısında şoke olduklarını söyledi.

CT(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)