Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, () - TEKİRDAĞ’ın Saray İlçesi’nden çaldığı bir motosikleti sahte fatura hazırlayıp kent merkezinde satmaya çalışan 37 yaşındaki A.K. polisin operasyonu sonucu yakalandı. Tekirdağ’ın yanı sıra Kırklareli, Edirne ve Balıkesir’de hırsızlık yaptığı belirlenen A.K.’nın 'evrakta sahtecilik ve hırsızlık’ suçlarından 12 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu, 30 ayrı hırsızlık dosyasından da arandığı ortaya çıktı.
Saray İlçesi’nden çalınan bir motosikletin kent merkezinde satılacağı bilgisine ulaşan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Hırsızlık şüphelisi A.K.’yı takibe alan polis ekipleri, dün 100’ncü Yıl Mahallesi’nde motosikleti satın alacak kişiyle buluştuğu anda operasyon düzenleyerek gözaltına aldı. İfadesi için götürüldüğü Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde sahte kimlik taşıdığı belirlenen A.K.’nın Tekirdağ’ın yanı sıra Kırklareli, Edirne ve Balıkesir’de hırsızlık yaptığı ve bu suçlardan arandığı tespit edildi. Ayrıca cinsel taciz suçundan sabıkası bulunan A.K.’nın 'evrakta sahtecilik ve hırsızlık' suçlarından 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. Yakalandığında üzerinden 2  sahte kimlik çıkan A.K.’nın çaldığı motosikletleri satarken sahte faturalar düzenlediği belirlendi.
TUTUKLANDI
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.K., savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevine konuldu. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

RY(LK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)