KAYSERİ'de 12 yıl önce öldürülen 45 yaşındaki temizlik işçisi Erdoğan Söylemez'in cinayet şüphelisi olarak üç gün önce gözaltına alınan eski eşi Songül Yalıcı, kayın biraderi Mete Arslan ile amcasının oğlu Hacı Duran Arslan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Olay, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin Kayseri’deki son 15 yılda yapılan ve halen bulunamayan kayıp başvurularını yeniden incelemeye başlamasıyla ortaya çıktı. Ekipler, 2001 yılında eşi tarafından kayıp başvurusunda bulunan Erdoğan Söylemez’in yakın çevresini teknik takibe aldı. Yaklaşık 1 yıl süren teknik takip ve ihbarları değerlendiren polis, Söylemez'in kayboluşunun ardından boşanma davası açarak yeniden evlenen eski eşi Songül Yalıcı, kayın biraderi Mete Arslan ve Arslan'ın amca oğlu Hacı Duran Arslan ile F.A. ve E.Ö.'yü gözaltına aldı. Üç gün süren sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Hacı Duran Arslan ‘Tasarlayarak kasten adam öldürme’, Mete Arslan 'Yardım ve yataklık’, Songül Yalıcı ise ‘Azmettirmek’ suçundan tutuklanarak Kayseri Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Diğer iki şüpheli ise serbest bırakıldı.
ÖLDÜRÜP ÇÖPLÜĞE ATMIŞLAR
Mete Arslan’ın sorgusunda, "Eniştem, kardeşimin altınlarını satıp İstanbul’da harcamış, kendisini eğlenceye vermişti. Kendisini tabancayla öldürüp, Erciyes Üniversitesi kampüsünde bulunan ve o tarihte çöplük olarak kullanılan araziye attık. Daha sonra da kayıp başvurusunda bulunduk’’ dediği öğrenildi.