KARAMAN'da ağaçtan düşme sonucu beyin kanaması geçiren 12 yaşındaki Muhammet Düzgüner, bağışlanan organlarıyla 5 kişiye hayat verip ışık olacak.
Konya'nın Karapınar İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Beldesi'nde oturan Salur Kemal Cantürk Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Muhammet Düzgüner, geçen 8 Ekim günü karnı ağrıdığı için izin alıp okuluna gitmedi. Meyve bahçesinden elma toplayan tarım işçisi annesi Fadimana Düzgüner ile birlikte Karaman'ın Batışehir Beldesi'ne gitti. Küçük Muhammet, burada çıktığı ağaçta elma topladığı sırada, dengesini kaybederek başının üstüne düştü. Ağır yaralanan Muhammet Düzgüner, ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Doktorların çabalarına rağmen 15 gün yaşam mücadelesi veren Muhammet'in beyin ölümü gerçekleşti. Babası Himmet Düzgüner, eşi Fadimana Düzgüner'i de ikna ederek oğlunun organlarını bağışladı. Bunun üzeri bugün sabah saatlerinde yapılan operasyonla Muhammet Düzgüner'in alınan organlarından kalbi, karayoluyla Konya'ya getirildikten sonra özel uçakla İzmir'e, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere götürüldü. Karaciğeri İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde mantar zehirlenmesi sonucu karaciğer yetmezliği oluşan 2 yaşındaki bir çocuğa, korneaları Konya Numune Hastanesi'ndeki 12 yaşındaki bir kıza, böbrekleri de Antalya Akdeniz Üniversitesi'ndeki hastalara nakledilmek üzere gönderildi.
Küçük Muhammed'in cenazesini güçlükte ayakta duran ve gözyaşlarına hakim olamayan babası Himmet Düzgüner ile dedesi 78 yaşındaki Duran Konuk, teslim aldı.
“TORUNUMUN ORGANLARI TOPRAKTA ÇÜRÜYECEĞİNE, CANLARA CAN KATACAK’’
Torunun 5 kişiye hayat vereceğini belirten Duran Konuk, ''Torunum Muhammet, hasta olduğu için okula gitmemiş. Annesi de yanında getirmek istemişler ve 8 Ekim günü Karaman'a elma toplamaya gelmişler. Muhammet burada, çıktığı ağaçtan düşmesi sonucu hastaneye kaldırıldı. Beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrenince damadım Himmet ve dayısıyla birlikte organlarının bağışlanmasını için düşündük. Bizim için zor bir karardı ama torunumun organları toprakta çürüyeceğine, canlara can katacak. Muhammet 1 değil, 5 yaşayacak. 5 kişiye hayat verecek.''dedi.
Muhammet Düzgüner'in cenazesinin Karapınar'ın Yeşilyurt Beldesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

SÖ(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)