Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da kızına ve gelinine cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 2 kez tutuklanıp serbest bırakılan 50 yaşındaki İ.D.'nin, 12 yaşındaki kızına da cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada savcı 22.5 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.
Diyarbakır'da 2011 yılında 12 yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 8 çocuk babası İ.D.'nin yargılanmasına 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Daha önce de diğer kızı S.D. ve gelinine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp serbest bırakılan İ.D., başka cezaevine nakledildiği için duruşmaya katılmadı. Duruşmada ilk olarak dosyaya gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan gönderilen rapora göre, mağdurun maruz kaldığı eylem nedeniyle beden ve ruh sağlığının bozulduğunu belirtti.
KIZ VE ANNE ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ 
Duruşmada esas hakkındaki mütalaası sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanığın olay günü öz kızı G.D. ile balık tutmaya gittiğini, sanığın burada kızının üzerindeki eşofmanı çıkararak cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Sanığın evde bulunduğu zamanda da kızına cinsel tacizde bulunduğunu belirten Savcı, baba İ.D.'nin 4 yıl önce de diğer kızı S.D. ve gelinine cinsel saldırıda bulunmak suçuntan tutuklandığını hatırlattı. Mağdurun eşofmanı üzerinde Ankara Kriminal Polis Laborutuvarında yapılan kimyasal incelemede sanığa ait vücut sıvısının tespit edildiğini kaydeden Savcı, sanığın iki kez kezdi öz kızına yönelik olarak 'Çocuğun cinsel istismarı' suçunu işlediğini belirtti.
Cumhuriyet Savcısı, mağdur G.D. ve annesinin bir önceki celse şikayetlerini geri çekmesine rağmen, sanığın 22.5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.
Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, sanık tarafının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlaması için duruşmayı erteledi.
Davanın bir önceki celsesinde pedagog ve kamera eşliğinde ifadesi alınan G.D., söylediklerinin doğru olmadığını belirterek, "İfadem doğru değil. Bana uzaktan kumandalı araba almadığı için iftira attım. Şikayetçi değilim" demişti.

FB(GG/COŞ)