MERSİN'de kontrolden çıkan otomobil kaldırımda yürüyen öğrencilere çarptı. Bir işyerinin güvenlik kamerasının da kaydettiği kazada 12 yaşındaki Derya Ortaç yaşamını yitirirken, aynı yaştaki arkadaşı Hilal Güner de ağır yaralandı.
Kaza Gündoğdu Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı üzerinde meydana geldi. Fethi Çetinkaya yönetimindeki 33 EY 051 plakalı otomobil seyir halindeyken, iddiaya göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun karşı şeridine geçerek kaldırımda yürümekte olan Ersoy İlköğretim Okulu 5'nci sınıf öğrencisi Derya Ortaç ile sınıf arkadaşı Hilal Güner'e çarptı. Kazada Derya Ortaç, olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Hilal Güner kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
OTOMOBİLİ TAŞLADILAR
Kazanın ardından bir anda olay yerinde toplanan mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatıp tepki gösterirken, çocuklar da kazaya karışan araca taşlarla saldırdı. Bunun üzerine olay yerine takviye polis ekipleri ile zırhlı araçlar sevk edildi. Vatandaşlar kazaya neden olan otomobil çekiciye yüklenip götürülürken de saldırılarını sürdürdü. Linç edilmekten polis tarafından kurtarılan sürücü Fethi Çetinkaya karakola götürüldü.
Kazaya tepki gösteren vatandaşlar söz konusu yolda sık sık ölümlü kazalar meydana geldiğini öne sürerek, caddeyi trafiğe açmak istemedi. Hız kesici kasis yapılması için daha önce Büyükşehir Belediyesi'ne verdikleri dilekçeleri gösteren vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Kalabalık, polislerin uyarısı sonucu yolu trafiğe açtı.
GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ
Derya'nın yaşamını yitirdiği kaza ise bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.