Yazıişleri Müdürlerinin Dikkatine...
'12 yaşındaki çocuk tabancayla oynarken arkadaşını vurdu' başlıklı haberde, gözünü kaybeden çocuğun Uğurlu olan soyadını Eroğlu olarak kaynağından düzeltip, haberi yeniden veriyoruz.
----------------
(YENİDEN)

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR (Ankara), () - ANKARA'nın Şereflikoçhisar ilçesinde 12 yaşındaki R.U., babasına ait olduğu öne sürülen tabancayla oynarken, silahtan çıkan kurşun aynı yaştaki arkadaşı Berkay Eroğlu'nun kulağından girip gözünden çıktı. Ağır yaralanan çocuk, ambulans helikopterle Ankara'ya kaldırıldı ancak sol gözünü kaybetti.
Olay, Şereflikoçhisar Yenimahalle'de Ankara Caddesi üzerindeki bir apartman dairesinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Cumhuriyet Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Berkay Eroğlu, arkadaşı R.U.'nun evine gitti. R.U., evde kimsenin olmadığı bir sırada nakliyeci olan ve İstanbul'da bulunan babasına ait olduğu iddia edilen tabancayı Berkay Eroğlu'na gösterdi. R.U., silahla oynarken tetiğe dokunması sonucu çıkan kurşun, arkadaşının sol kulağından girip, sol gözünden çıktı. Ağır yaralanan Berkay Eroğlu, silah sesi üzerine gelen vatandaşların haber vermesi üzerine ambulans ile Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
İlk müdahalesi burada yapılan Eroğlu'nun, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki için ambulans helikopter istendi. Şereflikoçhisar futbol sahasına inen ambulans helikoptere alınan Eroğlu, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek ameliyata alındı. Eroğlu'nun sol gözünün görme yetisini kaybettiği belirtildi. Berkay Eroğlu'nun annesinin ilçede kuaför olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


ZG (AY/AK) (FOTOĞRAFLI)