PAMUKOVA (Sakarya), ()- SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'ne bağlı Turgutlu Köyü'nde zihinsel engelli 11 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundukları öne sürülen 60 yaşındaki H.K. ile 25 yaşındaki A.A. tutuklandı. Olayın ardından ortadan kaybolan küçük kızın babası da aranıyor.

Olay, hafta sonları Adapazarı’ndaki özel bir rehabilitasyon merkezine eğitim görmeye giden küçük kızın öğretmenlerine başına gelenleri anlatmasıyla ortaya çıktı. Öğretmenlerine "Amcalar beni öpüyorlar" diyerek anlatmaya başladıklarını dinleyen öğretmenleri, daha sonra bunları jandarmaya bildirdi. Harekte geçen jandarma ekibi, Turgutlu Köyü'nde önce 60 yaşındaki H.K.'yı gözaltına aldı. İddialara göre H.K.'nin gözaltına alındığını duyan diğer şüpheli 35 yaşındaki A.A. köyden kaçtı. Ancak ekipler kısa sürede onu da yakalayıp gözaltına aldı.
Jandarmada ifadeleri alınan 2 şüpheli, küçük kızı babasının kendilerine para karşılığı sattığını iddia etti. Kızın babası 38 yaşındaki M.D., jandarmanın köye geldiğini duyunca kaçıp ortadan kayboldu.
Zihinsel engelli küçük kıza cinsel istismarda bulundukları iddiası ile gözaltına alınan şüpheliler H.K. ve A.A.,sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Ferizli Cezaevi'ne gönderildi.
Bu arada olayı duyan küçük kızın akrabaları adliyeye getirilen şüphelilere tepki gösterdi, linç etmeye kalkıştı. Öfkeli kalabalığı güvenlik görevlileri uzaklaştırdı.
Jandarma ve polis kaçan baba M.D.'yi arıyor.

İÇ(MB/SS)