İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN'da kick boks kursuna giden 11 yaşındaki D.A.'ya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 33 yaşındaki Eyüp Öztürk, 14.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay Samsun'un Canik İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde geçen yıl Kasım ayında yaşandı. İddiaya göre ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi olan D.A., bir spor salonunda kick boks kursuna başladı. D.A. akşam okul çıkışı çalışmak için salona gitti. Burada geçici işçi olarak çalışan evli Eyüp Öztürk, kurs bitiminde küçük kızın yanına giderek bir şey göstereceğini söyledi ve depoya götürdü. Öztürk, burada D.A.'ya elle cinsel saldırıda bulundu. Ardından da kimseye söylememesi için korkuttu. Başından geçenleri bir ay boyunca korkusundan kimseye anlatamayan D.A., saldırıların devam etmesi üzerine annesine kursa gitmek istemediğini söyledi. Annesinin küçük kızı sıkıştırması üzerine de D.A. spor salonunda yaşadıklarını anlattı. Ardından da  birlikte polise giderek şikayetçi oldu. Kısa süre sonra yakalanan Öztürk ise, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıkan ve suçlamaları kabul etmeyen Eyüp Öztürk, spor salununda temizlik işçisi olarak çalıştığı söyleyerek, "D.A.'ya bayanlar tuvaletine atılan pedler nedeniyle  kızdım ve hırpaladım. Sonra da kovdum. Sanırım bu kızgınlıkla bana böyle bir iftira atıyor" dedi. Mahkeme, olay nedeniyle D.A.'nın ruh sağlığının bozulduğunu belirterek, Öztürk'e hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel saldırı suçlarından toplam 14.5 yıl hapis cezası verdi.

FOTOĞRAFLI