Akif ARICI / ANTALYA, () - ANTALYA'da müşteri gibi girdikleri otellerdeki kuyumculardan ziynet eşyası çalan 33 yaşındaki B.K. ile aynı yaştaki eşi Ö.K., polis tarafından yakalandı. Yaklaşık 100 bin dolarlık vurgun yapan karı- kocanın, şüphe çekmemek için 2, 6 ve 13 yaşlarındaki çocuklarını da olaylarda kullandıkları belirlendi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 5 yıldızlı iki otelde 1 ay arayla gerçekleşen hırsızlık olaylarını incelemeye aldı. Otellere müşteri gibi giriş yaparak içerideki işletmelerden hırsızlık yapan bir aile olduğu belirlendi. Otellerin güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelilerin çok sayıda sabıkası bulunan B.K. ve eşi Ö.K. olduğunu tespit etti. Çift, dün akşam saatlerinde bir akrabalarının evinde polis tarafından gözaltına alındı.
PIRLANTA ALACAKLARINI SÖYLEMİŞLER
Şüphelilerin otellerdeki kuyumculara, pırlanta almak istediklerini söylemeleri üzerine şirket yetkilileri tarafından kentteki mağazalara götürüldükleri, ürünlere baktıkları sırada el çabukluğuyla ziynet eşyalarını çaldıkları, almaktan vazgeçtiklerini söyleyerek otele dönüşe geçtikleri, ardından yolda para çekme bahanesiyle araçtan inerek kaçtıkları belirlendi.
Şüphelilerin her iki otelde şüphe çekmemek için 2, 6 ve 13 yaşlarındaki 3 çocuğunu yanlarında bulundurdukları, otellere lüks kıyafetle gittikleri kaydedildi. İki olayda yaklaşık 100 bin dolarlık vurgun yapan şüpheli karı- koca emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
FOTOĞRAFLI