DİYARBAKIR'da 2013 yılında kız kardeşinin 10 yaşındaki kızına birden fazla kez cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 39 yaşındaki B.S. hakkında 19 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Çocuğun annesi K.S. hakkında da şüpheli ağabeyi B.S.'yi bıçakla yaraladığı suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Olay, 2013 yılında meydana geldi. İşe giden 33 yaşındaki K.S., ağabeyi B.S.'yi arayarak evde yalnız kalan kızı A.S.'nin yanına gitmesini istedi. Akşam işten döndüğü sırada A.S.'nin üzgün olduğunu gören K.S., ne olduğunu sordu. Annesinin ısrarlı soruları üzerine A.S., dayısının cinsel istismarına maruz kaldığını söyledi. Bunun üzerine K.S. sinirli bir şekilde ağabeyi B.S.'nin evine gitti. İki kardaş arasında tartışma çıkarken, K.S., ağabeyi tarafından dövüldü. K.S., bunun üzerine mutfaktan aldığı meyve bıçağıyla B.S.'yi boynundan hafif yaraladı.
Anne K.S. ardından polise giderek ağabeyinden şikayetçi oldu. Gözaltına alınan B.S., "Yeğenime cinsel tacizde bulundum. Daha sonra yeğenime bunları birine söylerse babasını vuracağımı söyledim. İzmir'de yaşadıkları sırada da yeğenime aynı şeyleri yapmıştım. Olayı duyan kardeşim evime gelerek meyve bıçağıyla beni boynumdan yaraladı. Daha önce yeğenime karşı 3 kez cinsel istismar teşebbüsünde bulunmuştum" dedi.
'3-4 YAŞINDAYKEN BANA CİNSEL TACİZDE BULUNMUŞTU'
Gözaltına alınan şüpheli B.S. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan mağdur A.S., dayısının ilk kez 3-4 yaşlarındayken İzmir'de kendisine saldırdığını belirterek, "Cinsel tacizde bulunduğu sırada bağırdım. Hemen pantololununu çekerek tuvalete kaçtı. Annem gelerek dayımın yüzüne tükürdü. Dayım bize bakma bahanesi ile eve gelmişti. İstismardan sonra anneme söylersem işimin biteceğini söyledi. 2012 yılında da aynı şeyi yapmak istedi. Ben bağırınca da 'Susmazsan seni bıçaklarım' dedi. Korktuğumdan dolayı ona karşı çıkamıyordum. En son olayda evimize gelip benimle birlikte olmak istedi. Ben kabul etmeyince yanaklarıma tokat attı ve zorla saldırdı" dediği görüldü.
ANNE DE YARGILANIYOR
Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianemede, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden alınan psikiyatri kanaat raporunda A.S.'nin maruz kaldığı olay nedeniyle ruh sağlığının kalıcı olarak bozulduğunu belirtti.
Şüphelinin eyleminin süreklilik arz ettiği belirtilen iddianamede, B.S.'nin 'çocuğun basit cinsel istismarı' ve bBasit yaralama' suçlarından 19 yıl hapisle cezalandırılması talebinde bulunuldu.
Cumhuriyet Savcısı, cinsel tacizde bulunan ağabeyi B.S.'ye meyve bıçağıyla saldıran anne K.S.'nin de 'basit yaralama' suçundan 2 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.
DURUŞMADA SUÇLAMALARI REDDETTİ
İddianamenin Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilmesinin ardından yeğenine cinsel istismarda bulunan B.S. ve küçük kızın annesi K.S.'nin yargılanmasına başlandı.
Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık B.S., tutuksuz sanık K.S. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada ifadesi alınan tutuklu sanık B.S., "Suçlamayı kabul etmiyorum. Daha önceki ifademi kabul etmiyorum. Ben böyle bir suç işlemedim" dedi.
CEZAİ EHLİYETİ TAM
Bu arada önceki celsede mahkeme heyetinin akli dengesinin yerinde olup olmadığı, cezai ehliyetinin olup olmadığının araştırılması için sanık B.S. hakkında, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin gönderdiği rapor okundu. Rapora göre, tutuklu sanık B.S.'nin akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin ise tam olduğu kaydedildi.
Mağdur avukatı, daha önce rapor aldırıldığını belirterek, mağdurun yeniden hastaneye sevk edilmemesini istedi ancak mahkeme mağdur A.S.'nin beden ve ruh sağlığına ilişkin raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

FB(GG/SS)