Sayın Yazıişleri müdürlerine:
'İlk haberde ölenlerin arasında bulunan Mehmet Akçay'ın soyadı 'Akşam' olarak düzeltilmiştir'

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ
Tren kazasında hayatını kaybeden Mine Serten, Harun Salık, Ünal Acar, Kenan Erdinç, Onur Atlı, Sinan Özpolat, Cavit Yılmaz'ın cenazeleri Mersin'de, Mehmet Akşam'ın cenazesi Mersin'in Mut İlçesi'nde Ayhan Akkoç'ın cenazesi Sivas'ta ve Oğuzhan Beyazıt'ın cenazesi ise Niğde'de toprağa verildi.
KARDEŞİNİ OKUTUYORDU
Tren kazasında yaşamlarının yitirenlerden Mine Serten'in cenazesi, merkez Toroslar İlçesi Güneykent Mezarlığı'na getirildi. Mine Serten'in tabutunun konulduğu musalla taşında 'Ya Rabbim beni bensiz bırak, sensiz bırakma' yazısı dikkat çekerken, yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Muhasebeci olarak çalışan Mine Serten'i Gaziantep Üniversitesi'nde okuyan kız kardeşi Merve Serten'in eğitim giderlerini karşıladığı öğrenilirken, yakınları yaşanan kazaya isyan etti.
HEMZEMİN GEÇİTTE ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİLER
Serten'in cenazesinin toprağa verilmesinin ardından morgdan alınan 3 çocuk babası Harun Salık'ın cenazesi de aynı mezarlığa getirildi. Harun Salık için kılınan cenaze namazı kılınırken annesi Ayşe Salık, 'Harun'um, kuzum, seni mezara mı getirecektik. Çocuklarına ne diyeceğim' diyerek gözyaşı döktü. Eşi Hüsne Salık ise yakınlarının yardımı ile güçlükle ayakta durabildi. 4 çocuk babası Kenan Erdinç de Çavuşlu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yakınları ise başka insanların önlemesi için hemzemin geçitte gerekli önlemlerini alınmasını istedi.
1.5 YIL ÖNCE EVLENMİŞTİ
Ünal Acar'ın cenazesi Karacailyas Mahallesi'nde bulunan evine getirildi. Kazada 10 kişiye mezar olan servis aracında bulunanların çalıştığı Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde ki Acar Makine Sanayi A.Ş'nin sahibi Vahit Acar'ın da yeğeni olan Acar'ın cenazesi daha sonra omuzlara alınarak yaklaşık 500 metre ileride bulunan mezarlığa götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Acar'ın naaşı gözyaşları içinde toprağa verildi. 1.5 yıllık evli olan Acar'ın babası Haşim Acar, oğlu toprağa verilirken yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştı.
Feci kazada yaşamını yitiren 2 çocuk babası Mehmet Akşam ise memleketi Mut İlçesi'nde toprağa verildi. Mehmet Akşam'ın cenazesi merkez Lala Paşa Camii'ne getirildi. Burada öğle namazının sonra Mut Müftüsü İbrahim Köksal tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Mehmet Akşam'ın cenazesi Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Onur Atlı'nın cenazesi merkez Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahallesi'nde, Sinan Özpolat cenazesi Yakaköy'de, Cavit Yılmaz'ın cenazesi merkez Demirhisar Köyü'nde, Ayhan Akkoç'un cenazesi memleketi Sivas'ta, Oğuzhan Beyazıt'ın cenazesi de Niğde'de gözyaşları arasında toprağa verildi.
HAYATİ TEHLİKELERİ DEVAM EDİYOR
Tren kazasında ağır yaralanan ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Mustafa Doygun, Tarsus Medical Park Hastanesi'nde tedavisi süren servis aracının sürücüsü Fahri Kaya, Servet Çelik ile Tarsus Devlet Hastanesi"nde tedavisi süren Halil Demir'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Mersin Devlet Hastanesi'nde gözetim altında bulunan Uğur Ateş ise taburcu oldu.
KAZA YERİNDE HEMZEMİN GEÇİT EYLEMİ
Cenazenin defnedilmesinin ardından yaklaşık 250 kişi, kazanın meydana geldiği hemzemin geçidin önünde toplandı. Kaza yerinde ölenler için dua okunmasının ardından kazada ölen Ünal Acar'ın dayısı Yunus Acar, hemzemin geçitte yüzlerce can kaybettiklerini söyledi. 15 dakika boyunca hemzemin geçidin bulunduğu yolu tek şerit olarak trafiğe kapatan kalabalık adına açıklama yapan Acar, şunları söyledi:
"Bu olaylar yıllardır cereyan etmektedir. Yıllardır yüzlerce binlerce şehit verdik, cenazeler aldık demir yollarından. En alttan en üst düzey yetkililere sesleniyorum. Kalıcı bir çözüm istiyoruz. Kimsenin canı gitmesin. Kimsenin ocağı hemzemin geçitlerde sönmesin. 'Çağ atladık' diyoruz ama hemzemin geçitlerde binlerce insanımızı şehit verdik, canlarından oldular. Bunların tamamen ortadan kalkmasını istiyoruz. Alt geçit mi yaparsınız, üst geçit mi yaparsınız, ne yaparsanız yapın ama bu insanların ocağı sönmesin. Burada artık kimse ölmesin."
Açıklamanın ardından ölenlerin isimleri tek tek okunarak alkışlandı.

Ali Ekber ŞEN-Mustafa ERCAN-Mustafa İNSAN-İbrahim MAŞE-Murat SÖZERİ/MERSİN, () -

(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)