Hümeyra PARDELİ / ERZURUM, () - ERZURUM'da yolunu kestikleri 13 yaşlarındaki iki çocuktan bıçak tehtidi ile '1' lira gasp eden 14 yaşlarındaki A.K. ile E.İ. hakkında tutuksuz yargılandıkları 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7,5 yıla kadar hapis cezası istendi.
Olay, 2 Ekim 2013 günü merkez Yakutiye İlçesi'ne bağlı Şükrüpaşa Mahallesi Dadaşköy yolu kavşağında bulunan bir market önünde meydana geldi. iddiaya göre market önünde arkadaşları ile bekleyen E.E.'nin yanına gelen E.İ., elindeki bıçağı göstererek A.K. ile birlikte "Bize yol parası 50 kuruş verin size birşey yapmayalım, bizi herkes tanır" dedi. E.E.'nin "Para yok" demesi üzerine bıçaklı çocuklar bu kez marketten alışveriş yapıp arkadaşlarının yanına gelen H.İ.Y.'nin önünü keserek "Paran var mı?" diye sordu. H.İ.Y.'nin parasını hardacığını söylemesi üzerine A.K. "Üzerini ararım para bulursam seni delik deşik ederim" diye tehdit etti. H.İ.Y.'nin üzerini arayarak cebindeki 1 lirayı alan A.K. ile E.İ. olay yerinden kaçtı.
Çocukların şikayeti üzerine gözaltına alınan A.K. ve E.İ. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
MAHKEMEDE BİRBİRİNİ SUÇLADILAR
İki çocuk hakkında Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'iştirak halinde birden fazli kişi ile birlikte yağma' suçundan 5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezasi istemi ile dava açıldı. Kapalı yapılan duruşmada A.İ. bıçağın E.İ.'de olduğunu, E.İ. ise arkadaşında olduğunu söyleyerek birbirlerini suçladı. Mahkeme heyeti, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda, çocuk sanıkların işlenen suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılama, fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin gelişip gelişmediğine ilişkin psikiyatrik muayenesinin yapılmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.
HP(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)