SAMSUN'da 30 yaşındaki Adil Vahap Kaya'yı 5 yerinden bıçakla yaraladığı öne sürülen 18 yaşındaki Fatin C. ile arkadaşları 18 yaşındaki Dursun C. ve 21 yaşındaki Ersun G.'yi mahalleli döverek linç etmek istedi. Sevk edilen polisler şüphelileri öfkeli grubun elinden güçlükle kurtarıp gözaltına aldı.
Olay, dün Samsun'un Atakum İlçesi Mimarsinan Mahallesi 121. Sokak üzerinde meydana geldi. Dün akşam alkol alan Fatih C., Dursun C. ve Ersun G., daha sonra tartışıp kavga etmeye başladı. Kavga sonrası Fatih C. eline aldığı bıçakla kendine zarar verip daha sonra arkadaşlarıyla birlikte sokağa çıkıp taşkınlık yapmaya başladı. Olay yerinden geçen mahalle sakinlerinden Adil Vahap Kaya, yüksek sesle bağıran 3 kişiyi uyardı. Bu nedenle aralarında kavga çıktı. Kavga sırasında Fatih C. elindeki bıçakla Kaya'yı vücudunun 5 yerinden bıçakla yaraladı.
Yaralı olay yerine çağırılan ambulans ile özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayı gören mahalle sakinleri üç şüpheliyi kovalamaya başladı.
Kaçarak bir markete sığınan şüpheliler mahalle sakinleri tarafından yakalanıp tekme, tokat ve sopalarla linç edilmek istendi. Ancak kısa sürede olay yerine gelen polis şüphelileri kızgın kalabalığın elinden kurtardı. Daha sonra tedavilerini yaptırıp gözaltına aldı. Polis 3 kişinin kaldığı evde yaptığı aramada esrar maddesi ile uyuşturucu hap ele geçirdi. Haklarında uyuşturucu kullanmaktan da işlem yapılan şüphelilerden Fatih C. polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Diğer iki şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI