KAYSERİ’nin Felahiye İlçesi İsabey Köyünde dün akşam Arapaşı yemeğinden yiyen 1 kişinin ölmesi, 12 kişinin zehirlenmesinin ardından, Arapaşı yemeğinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Sağlık Müdürlüğü ve Jandarmanın aldığı örnekler, incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi.
İsabeyli köyünde Davut Temel’in evinde dün saat 18.00 sıralarında pişirilen yöresel Arapaşı yemeğinden yedikten sonra rahatsızlanan 13 kişi önce Felahiye Devlet, daha sonra Kayseri Eğitim ve Araştırma, ERÜ Tıp Fakültesi ve çeşitli özel hastanelere kaldırıldı. Rahatsızlananlardan 50 yaşındaki Elif Pala, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Olayın ardından Jandarma olay yeri inceleme ekipleri İsabey Köyünde Dursun Temel’in evinde pişirilen Arapaşı yemeğindeki tavuk çorbası ve jöle şeklindeki hamurdan örnekler aldı. Daha sonra eve gelen Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de ayrı ayrı aldıkları örnekleri Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü ve Kayseri’deki diğer laboratuvarlara gönderdi.
İsabey Köyünde, toplu zehirlenmenin meydana geldiği ev jandarma tarafından soruşturma nedeniyle mühürlendi. Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan toplu zehirlenme ile ilgili olarak, "Olayın büyük ihtimalle tarımsal amaçlı veya haşere için kullanılan zehirin Arapaşı yemeğinde kullanılan una sızdığı yolunda düşüncelerimiz var. İlk belirlemeye göre, zehirlenmeye yenilen gıdadan çok, bir sızmanın yol açtığını düşünüyoruz. Kesin sonuç, Jandarmanın, Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğünün ve bizim Ankara’daki Hıfzıssıhha Enstitüsüne gönderdiğimiz örneklerin incelenmesi sonucu belirlenecek" dedi.
Sağlık Müdürü Dr. Öksüzkaya, ölen Elif Pala dışında çeşitli hastanelere kaldırılan Pınar Erkoç (6), Hüseyin Erkoç (52 , Havva Temel, Hürü Erkoç (50) ,Meryem Erkoç (24), Hülya İşgüzar (26), Binanel Temel (54), Nuri İşgüzar (62), Zekeriya Özdemir (67), Metin Pala (48), Davut Temel (58) ile Fatma Özdemir'in tedavilerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.