TAVUKTAN ÖRNEK ALINDI
İsabey köyünde dün akşam Arapaşı yemeğinden zehirlenerek ölen 50 yaşındaki Elif Pala’nın otopsisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlandı. Arapaşı yemeğinde kullanılan tavukların bayat olup olmadığını öğrenmek için marketten alınan aynı marka 5 örnek de Jandarma tarafından mavi kutular içinde Eğitim Araştırma Hastanesi Adli Tıp’a getirildi. Savcının tavuklardan aldığı örnekler Ankara Hıfzıssıhha Kurulu’na gönderildi. Elif Pala’nın kesin ölüm nedeninin ise, Ankara Adli Tıp Kurumu’nun incelemesinden sonra kesinleşeceği bildirildi.
YAKINLARI: TARIM İLACI KARIŞMIŞ
Hastaneye gelen yakınları “Mutfakta tarım ilacı varmış. Dökülmemesi için kavanoza koymuşlar. Toz bibere benzediği için pişirirken hamura tarım ilacı katmışlar. Jandarma kavanozdaki tarım ilacını da incelenmesi için aldı” iddiasında bulundu.
Elif Pala’nın yurt dışında olan yakınlarının beklendiği cenazesinin yarın İsabey köyünde defnedileceği öğrenildi.
Öte yandan, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 1 kişinin ölümüyle 12 kişininde zehirlenmesi olayıyla ilgili olarak 'ya yaptığı açıklamada, ''Zehirlenmenin, Arapaşı yemeğinden çok, yemek veya malzemesine karışmış bir kimyasaldan kaynaklandığını, büyük olasılıkla  olayın bu yüzden meydana geldiği yolunda bulgular var. Jandarma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık  ve Sağlık Müdürlüğü ile Cumhuriyet savcılığının çok yönlü soruşturması var'' dedi.

DÖ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)