MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde 5 katlı iş merkezinin çatısına çıkan 27 yaşındaki M.H., 5'inci kez intihara kalkıştı. Yaklaşık 2 saat süren çabalar sonrasında M.H. ikna edilerek çatıdan indirildi.
Olay, Ortaca İlçesi Cumhuriyet Caddesi 2 Nolu Belediye İş Hanı'nda meydana geldi. Hanın çatısına çıkan M.H. işsiz olduğunu ve 2 bin 500 TL borcunu ödeyemediğini söyleyerek intihar girişiminde bulundu. Polis, atlayacağını söyleyen genci ikna etmeye çalışırken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve sağlık görevlileri iş hanı önünde önlem aldı.
İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ve ve emniyet yetkilileri çatıya çıkan M.H.'yi ikna edebilmek için çabaladı. Polisin yaptığı incelemede M.H.'nin iki kez Antalya'da, iki kez de Fethiye'de özel bir hastanenin çatısına çıkarak benzer bir eylem gerçekleştirdiği tespit edildi. M.H. ikna çalışmalarının üzerinden 2 saat geçmesinin ardından su ve sigara istedi. Son hamlede M.H.'yi ikna eden Müdür Aşık, çatıda bir süre konuştuktan sonra kol kola girerek çatıdan indirdi. Buradan emniyete götürülerek ifadesi alınan M.H.'nin kanser olan kardeşinin Antalya'da tedavi gördüğünü, ev kirası ve borçlarını ödeyemediğini söylediği öğrenildi. Öte yandan M.H.'nin emniyette alınan ifadesinde psikolojik tedavi gördüğü sabah ev sahibinin kira için kendisini aradığını, ödeyemediğinden dolayı icraya verdiğini söylemesi üzerine intihara kalkıştığı kaydedildi.

CK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)
---
M.H.: Mehmet Heyder