ŞANLIURFA’da, muayene için eşini hastaneye götüren 57 yaşındaki İbrahim Türk, otomobiliyle ters şeritte ilerleyince polis ekipleri tarafından durduruldu. Bu duruma sinirlenen sürücü ile polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı.
Olay, saat 11.00 sıralarında Şehitlik Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Viranşehir İlçesi'nde oturan ve hasta olan eşini muayene için Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getiren 57 yaşındaki İbrahim Türk yönetimindeki 63 HL 235 plakalı otomobille ters şeritten ilerlemeye başladı. Bu sırada yolda uygulama yapan polis ekipleri, ters şeritte ilerleyen otomobili durdurdu. Otomobilinden inen sürücü Türk, polislere arıza yapan bir kamyonun yolu kapatmasından dolayı ters şeritten ilerlemek zorunda kaldığını ifade edip hasta olan eşini hastaneye götüreceğini söyledi. Sürücü ile ters şeritten ilerlediği için cezai işlem uygulanacağını söyleyen polisler arasında tartışma çıktı. Kısa sürede tartışmanın büyüyerek arbedeye dönüşmesi üzerine polis memuru sprey gazla sürücüye müdahale etti. Biber gazının etkisiyle daha da sinirlenen İbrahim Türk’ü çevrede toplanan vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı.
'CEZAMI KESİN'
Polis ekipleri durdurdukları otomobilin anahtarını alması üzerine, sürücü İbrahim Türk, "Cezam neyse kesin, eşimi hastaneye götüreceğim. Arabamın anahtarını hemen verin" diyerek tepki gösterdi. Polisler ise işlem yapmak için trafik ekiplerinin gelmesi gerektiğini söyleyerek, hasta olan kadın için ambulans çağırabileceklerini ifade etti. Tartışmalar sırasında hasta olan İbrahim Türk'ün ismi öğrenilemeyen eşi ise ambulans istemediğini söyleyerek 500 metre uzaklıktaki hastaneye yürüyerek gitti.
Olay yerine gelen trafik polisleri ise sürücü Türk'e, 'trafik güvenliğini kasten tehlikeye düşürmek' suçundan cezai işlem uyguladı.