Reşit ÇELEBİOĞLU- Eyyüp BURUN/KİLİS, () - KİLİS Devlet Hastanesi'nin çatı kısmında yapılan izolasyon çalışması sırasında çıkan yangın, paniğe yol açtı. Çatıyı saran alevlerin sıçrama ihtimali üzerine hastanede bulunan 125 hasta tahliye edildi. Kilis'in yanı sıra Gaziantep'ten giden itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın, hastanede hasara yol açtı.
Suriye sınırındaki Kilis'in Öncüpınar Mahallesi'nde bulunan Kilis Devlet Hastanesi'nin çatı kısmında, bugün saat 15.45 sıralarında, kış dönemi için izolasyon çalışması yapıldığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede alevler çatıyı sararken, duman ise hastaneyi kapladı.
HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ
Paniğe yol açan yangın ihbarının ardından hastaneye çok sayıda itfaiye, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri çatıda müdahalesine başladığı yangının dumanların kapladığı hastaneye sıçrama ihtimali üzerine de kurtarma ekipleri içeride tedavi gören Türk ve Suriyeli hastaları tahliye etmeye başladı. Sedyeler ile bahçeye taşınan 125 hastadan durumu ağır olanlar ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 17'si ambulanslarla Gaziantep'teki hastanelere sevk edildi.
Kilis'in yanı sıra Gaziantep ve İslahiye ilçesinden giden itfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangın 1,5 saatlik çalışmanın ardından tamamen soğutuldu.
VALİ: CAN KAYBI VE YARALANMA YOK
Hastaneye gelerek inceleme yapmaya gelen Kilis Valisi Süleyman Tapsız, yangının çatıda başladığını ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyledi.
İtfaiyenin müdahalesiyle yangının kısa sürede söndürüldüğünü anlatan Vali Tapsız, şöyle konuştu:
"Çatıda izolasyon çalışması yapıldığı sırada yangın meydana geldi. Bunun çıkış sebebi henüz belli değil. Bu daha sonra itfaiye raporlarıyla ortaya çıkacak. Yoğun bakımda yatan 17 hastamız başarılı bir şekilde tahliye edilerek Gaziantep'e gönderildi. Kliniklerde 118 yatan hastamız vardı, onlarda başarılı bir şekilde tahliye edildi. Yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Yangın şu anda tamamen söndürülmüş durumda." 
Öte yandan yangının başladığı nokta olan hastanenin çatısında hasara yol açtığı bildirildi. Yangın sırasında bahçeye tahliye edilen 118 hastanın ise Kilis Devlet Hastanesi yanında yapılan ek binaya transfer edilerek tedavilerine devam edildiği bildirildi. Yetkililer, hasara yol açan yangının ardından Kilis Devlet Hastanesi'nin bir veya 2 gün içerisinde yeniden faaliyete gireceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI